αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ απλή κίνηση για να αποτρέψεις τους χάκερ να «τρυπώσουν» στο κινητό σου- Μια συμβουλή της NSA

Η απλή κίνηση για να αποτρέψεις τους χάκερ να «τρυπώσουν» στο κινητό σου- Μια συμβουλή της NSA

Τα τελευταία χρόνια ακούμε για όλο και περισσότερες υποθέσεις, κατά τις οποίες οι χάκερ «τρυπώνουν» σε συσκευές ή social accounts ανυποψίαστων χρηστών. Τι μπορείς να κάνεις για να προστατευτείς;

Η υπηρεσία εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, NSA, δίνει μια πολύ απλή συμβουλή σε ότι αφορά τα κινητά: Να ανοίξεις και να κλείσεις την συσκευή σου, πραγματοποιώντας ουσιαστικά μία επανεκκίνηση.

Σύμφωνα με το “Mobile Device Practices”, η μέθοδος αυτή δεν είναι πανάκεια για όλες τις hacking επιθέσεις, ωστόσο αποτρέπει τους χάκερ που βασίζονται σε in-memory φορτία. Αυτή είναι μία τεχνική που χρησιμοποιούν αρκετοί χάκερ και βασίζεται στο γεγονός πως πολλοί από εμάς δεν κάνουμε επανεκίννηση στα τηλέφωνά μας.

Η επανεκίννηση του τηλεφώνου μπορεί να διακόψει αυτές τις επιθέσεις, οι οποίες σε άλλη περίπτωση θα συνεχίζονται για μεγάλες χρονικές περιόδους. Είναι κάτι εύκολο και σύντομο που μπορεί να κάνει ο καθένας, ανεξαρτήτως της συσκευής που διαθέτει. Μπορεί η μέθοδος αυτή να μη σταματήσει κατασκόπους και κυβερνοεγκληματίες, ωστόσο θα κάνει ακόμα και τους πιο ικανούς χάκερ να δουλέψουν λίγο παραπάνω για να διατηρήσουν την πρόσβαση στο τηλέφωνό σας και να υποκλέψουν δεδομένα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 3 =