αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο καλό σενάριο με τους νεαρούς Ρώσους τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι

Το καλό σενάριο με τους νεαρούς Ρώσους τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι

Προοπτικές να «ανοίξει» η ζήτηση των Ρώσων για ταξίδια στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο μετά την κρίση του κορωνοϊού, σε παραθαλάσσιους και ηλιόλουστους προορισμούς, με την προϋπόθεση ότι η κρίση του κορωνοϊού θα υποχωρήσει πριν το τέλος της θερινής σεζόν, βλέπουν ρώσοι τουρ οπερέιτορ. 

Στο θετικό σενάριο υποχώρησης της κρίσης στα τέλη Μαϊου, οι προβλέψεις για Ελλάδα κάνουν λόγο για σταδιακή άνοδο της ζήτησης από τους Ρώσους στα τέλη Ιουνίου, σημειώνει το Tornoesnews.gr.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Mouzenidis Travel, κ. Αλέξανδρο Τσαντεκίδη, η ζήτηση για προορισμούς του εξωτερικού μετά τη σταθεροποίηση της κατάστασης θα αυξηθεί με αργούς ρυθμούς.

Ακόμη κι αν η κατάσταση στη Ρωσία και την Ελλάδα σταθεροποιηθεί στα τέλη Μαϊου, οι Ρώσοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για ταξίδια στη χώρα στο τέλος Ιουνίου, προέβλεψε.

Παρότι οι ρώσοι τουρ οπερέιτορ αναγνωρίζουν πολλές παραμέτρους που μπορεί να επηρεάσουν τη δυνατότητα για ταξίδια στο εξωτερικό, πολλά θα εξαρτηθούν από τη λίστα χωρών που θα έχουν ανοικτά σύνορα για να υποδεχθούν Ρώσους ταξιδιώτες, σε ποια περίοδο θα συμβεί αυτό και με ποιες προϋποθέσεις θα υποδέχονται τους τουρίστες, επισημαίνει ο γενικός διευθυντής της SpaceTravel, Arthur Muradyan.

Είναι ξεκάθαρο, τονίζει ο κ. Muradyan, ότι η επιλογή πιστοποιητικών υγείας των ταξιδιωτών δεν θα δημιουργήσει ζήτηση με κανέναν τρόπο, ακόμη κι αν πραγματοποιούνται πτήσεις. 

Το πρώτο κύμα τουριστών μετά την άρση των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων θα είναι Ρώσοι νέας ηλικίας, καθώς οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι δεν θα ταξιδέψουν πριν το χειμώνα του 2020, επισήμανε.

Η ζήτηση μετά τον κορωνοϊό θα εξαρτηθεί από τους προορισμούς που θα ανοίξουν πρώτοι, και με περιορισμένες επιλογές, η προσφορά είναι εκείνη που θα καθοδηγήσει τη ζήτηση, υπογραμμίζει ο γενικός διευθυντής του τουρ οπερέιτορ Express, Taras Kobishchanov.

Εάν ανοίξει η Μαύρη Θάλασσα, οικογένειες και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας αναμένεται να ταξιδέψουν πρώτα εκεί, και το ίδιο θα συμβεί εάν ανοίξει η Αττάλεια και όχι ολόκληρη η Τουρκία, την οποία θα μετατρέψουν οι αρχές σε ένα κλειστό θέρετρο παραθεριστών.

Όταν όλος ο κόσμος ανοίξει και πάλι για την υποδοχή επισκεπτών, όταν δηλαδή επιστρέψουμε στην κανονικότητα, τότε Ρώσοι νεαρής ηλικίας αναμένεται να ταξιδέψουν στη δυτική Ευρώπη, τη Γκόα και την Ταϋλάνδη, είπε ο κ. Kobishchanov.

Πιο αισιόδοξοι είναι οι τουρ οπερέιτορ ANEX Tour και TUI Ρωσίας, οι οποίοι προβλέπουν γρήγορη επανεκκίνηση της ζήτησης μετά την σταθεροποίηση της κατάστασης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =