αρχικηVIRALΤο διαμέρισμα 46 τ.μ. που έχει το δικό του… μικροκλίμα (ΦΩΤΟ)

Το διαμέρισμα 46 τ.μ. που έχει το δικό του… μικροκλίμα (ΦΩΤΟ)

Πως θα σου φαινόταν να μένεις σε ένα διαμμέρισμα που έχει… το δικό του μικροκλίμα; Αυτό συμβαίνει στο σπίτι που θα δεις στις παρακάτω εικόνες. Βρίσκεται στη Μαδρίτη και έχει σχεδιαστεί για να είναι όσο το δυνατόν πιο δροσερό, προκειμένου να «αντέχει» τα καυτά καλοκαίρια που έχει κάθε χρόνο η πόλη. Στο διαμέρισμα αυτό ζει ένας γιατρός μαζί με τον σκύλο του και συνηθίζει να μην ανοίγει τον κλιματισμό, αν δεν είναι εξαιρετικά σημαντική ανάγκη.

Στόχος του αρχιτεκτονικού στούντιο Husos, που ανέλαβε τη διαμόρφωση του χώρου, ήταν να μην υπάρξει κανένα εμπόδιο στον εξαερισμό που προσφέρει η διπλή πρόσοψη και γενικότερα να υπάρχει μια συγκεκριμένη λογική μέσα στο διαμέρισμα. Μάλιστα, δίπλα σ’έναν από τους μακρόστενους τοίχους του διαμερίσματος υπάρχει μια ξύλινη κατασκευή κι ένα στρώμα, που είναι ουσιαστικά το κρεβάτι του ενοίκου.

Στον ίδιο τοίχο με το κρεβάτι υπάρχουν και αρκετά ράφια, μέσα στα οποία είναι κατά κάποιον τρόπο «κρυμμένη» η ντουλάπα. Εκτός αυτού, το κρεβάτι μπορεί κι αυτό με τη σειρά του να κρυφτεί χάρη στους συρόμενους ξύλινους τοίχους της κατασκευής. 

Το στούντιο αρχιτεκτονικής φρόντισε, επίσης, ώστε να υπάρχει ένα μικρό σύστημα άρδευσης για το πότισμα των φυτών που βρίσκονται στο μπαλκόνι, καθώς το νερό του μπάνιου, αφού πρώτα φιλτραριστεί, επαναχρησιμοποιείται γι’αυτόν ακριβώς τον σκοπό. 

΄΄Ολα αυτά σε ένα διαμέρισμα 46 τ.μ.

https://www.lifo.gr/sites/default/files/styles/free_height_large/public/articles/2020-11-04/apartment-madrid-5_lifo.jpg?itok=OGFqFcH7
https://www.lifo.gr/sites/default/files/styles/lifo_headers_lightbox_large/public/articles/2020-11-04/apartment-madrid-2_lifo_1.jpg?h=06f6671c&itok=sW_JuJ8s
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 7 =