αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 6 πράγματα που πρέπει να έχεις, για να είσαι ευτυχισμένος και πετυχημένος, σύμφωνα με τον Warren Buffett

Τα 6 πράγματα που πρέπει να έχεις, για να είσαι ευτυχισμένος και πετυχημένος, σύμφωνα με τον Warren Buffett

Ο Warren Buffett είναι ένας από τους κορυφαίους επενδυτές στον κόσμο. Και δισεκατομμυριούχος. Δεν πρόκειται για έναν άνθρωπο που έκανε 1-2 επιτυχίες και μετά επαναπαύτηκε στις δάφνες του. Αλλά έχει καταφέρει να παραμείνει στην επιχειρηματική ελίτ για πάνω από 60 χρόνια.

Σήμερα, στα 87 του χρόνια παραμένει ενεργός. Και μετά από όλες τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει, έχει φτάσει στα δικά του συμπεράσματα για το πως μπορεί να είναι κάποιος πετυχημένος και ευτυχισμένος. Το inc.com έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα, στην οποία παραθέτει τα 6 πράγματα που θα σε οδηγήσουν στο σωστό μονοπάτι. Έτσι όπως τα έχει παραθέσει ο Warren Buffett.

1# Απαλλάξου από τις κακές σου συνήθειες και συμπεριφορές. Όπως έχει εξηγήσει ο διάσημος επενδυτής, έχει δει πολλούς ανθρώπους να είναι παγιδευμένοι σε αυτές. Φρόντισε να απαλλαγείς. Και είναι πιο εύκολο να το κάνεις όσο είσαι νέος.

2# Μην ρισκάρεις να πάρεις κάτι που δεν χρειάζεσαι. Αρκετοί άνθρωποι είναι άπληστοι. Και κυνηγούν πράγματα που δεν χρειάζονται πραγματικά.

3# Βάλε τους σωστούς ανθρώπους γύρω σου. Όπως έχουμε ξανά πει, είμαστε ο «μέσος όρος» των ατόμων με τα οποία κάνουμε περισσότερο παρέα.

4# Αξιοποίησε τα δυνατά σου σημεία. Δεν μπορούμε να είμαστε καλοί σε όλα. Βρες ποια είναι τα δυνατά σου στοιχεία και αξιοποίησε τα.

5# Κάνε αυτό που αγαπάς. «Στον κόσμο των επιχειρήσεων, οι άνθρωποι που είναι πιο επιτυχημένοι είναι εκείνοι που κάνουν αυτό που αγαπούν», έχει πει ο Buffett.

6# Bάλε ανθρώπους γύρω σου που είναι καλύτεροι από εσένα. Είναι σαν συνέχεια του σημείου 3. Οι άνθρωποι που θα βάλεις γύρω σου πρέπει να είναι καλύτεροι από εσένα. Για να σε τραβήξουν προς τα πάνω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − nine =