αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 10 πράγματα που μπορούν να σε οδηγήσουν στην επιτυχία και δεν χρειάζονται καθόλου ταλέντο

Τα 10 πράγματα που μπορούν να σε οδηγήσουν στην επιτυχία και δεν χρειάζονται καθόλου ταλέντο

Βλέποντας πολλούς πετυχημένους ανθρώπους, σε διάφορα πεδία, είναι πολύ πιθανό να σου δημιουργηθεί το εξής ερώτημα: Τελικά, αυτοί οι άνθρωποι έφτασαν στην κορυφή επειδή είχαν εξ αρχής κάποιο ταλέντο ή είναι προϊόν δουλειάς; Το Forbes εστιάζει στο δεύτερο σκέλος. Και παραθέτει 10 πράγματα που μπορούν να σε οδηγήσουν στην επιτυχία, αλλά δεν χρειάζονται καθόλου ταλέντο.

Αν λοιπόν θεωρείς ότι δεν είσαι καθόλου καλός για να ξεκινήσεις κάτι, σκέψου ότι κανείς δεν γεννήθηκε… πρωταθλητής. Αλλά με σκληρή δουλειά, επιμονή και εφαρμόζοντας κάποιες απλές κινήσεις, θα μπορέσεις πιθανόν να γίνεις πετυχημένος στο πεδίο σου. Τα 10 στοιχεία που παρουσίασε το Forbes είναι τα εξής:

1. Να είσαι στην ώρα σου

2. Work Ethic

3. Συνεχής προσπάθεια

4. Γλώσσα σώματος

5. Ενέργεια

6. Στάση απέναντι στα πράγματα

7. Πάθος

8. Να μαθαίνεις νέες γνώσεις

9. Κάνε έξτρα πράγματα σε σύγκριση με άλλους

10. Να είσαι προετοιμασμένος

Το παράδειγμα του… 19χρονου Mark Zuckerberg

Μόλις προχτές, ο Mark Zuckerberg έκανε ένα post, με αφορμή τα 14α γενέθλια του Facebook. Και ταιριάζει στην συζήτηση που κάνουμε τώρα. Όπως εξήγησε ο Zuckerberg, όταν ξεκίναγε το FB ς φοιτητής, δεν γνώριζε τίποτα σχετικό με επιχειρήσεις. Έκανε λάθη. Κι όμως κατάφερε να φτάσει στην κορυφή.

«Είναι μια στιγμή για να σκεφτούμε πόσο μακριά έχουμε φτάσει από εκείνον τον κοιτώνα στο Χάρβαρντ και πόσο ακόμα πρέπει να πάμε για να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά. Και είναι μια στιγμή να σκεφτούμε τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα», λέει αρχικά ο ίδιος.

Και συνεχίζει: «Μερικές φορές οι άνθρωποι ρωτούν τι έχω μάθει στην διαδρομή. Ήμουν 19 όταν ξεκίνησα το Facebook και δεν ήξερα τίποτα για την κατασκευή μιας εταιρείας ή μιας παγκόσμιας υπηρεσίας διαδικτύου. Με τα χρόνια έχω κάνει σχεδόν κάθε λάθος που μπορείτε να φανταστείτε. Έχω κάνει δεκάδες τεχνικά λάθη και κακές συμφωνίες. Έδειξα εμπιστοσύνη στους λάθος ανθρώπους και έβαλα μερικούς ταλαντούχους ανθρώπους σε λάθος ρόλους». Με αυτό τον τρόπο, ο Mark Zuckerberg ξεκαθαρίζει για ακόμα μια φορά, ότι κανείς δεν έχει όλες τις απαντήσεις ξεκινώντας. Λάθη θα γίνουν. Αλλά πρέπει να ξεκινήσεις, χωρίς να σε φοβίζει αυτό.

«Ο λόγος που η κοινότητά μας υπάρχει σήμερα δεν είναι επειδή αποφύγαμε λάθη. Είναι επειδή πιστεύουμε ότι κάνουμε αρκετά πράγματα και συνεχίσουμε να προσπαθούμε για να λύσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις μας – γνωρίζοντας πολύ καλά ότι θα αποτύχουμε ξανά και ξανά, αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος να σημειωθεί πρόοδος», τονίζει. Και καταλήγει, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα προς τους χρήστες: «Είναι τιμή μου να είμαι σε αυτό το ταξίδι μαζί σας».

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =