αρχικηVIRALΤα Νησιά Φερόες έφτιαξαν υποθαλάσσιο δίκτυο για την σύνδεση των νησιών (ΦΩΤΟ)

Τα Νησιά Φερόες έφτιαξαν υποθαλάσσιο δίκτυο για την σύνδεση των νησιών (ΦΩΤΟ)

Τα Νησιά Φερόες αναμένεται να εγκαινιάσουν τον υποθαλάσσιο κόμβο για τη σύνδεση μεταξύ νησιών, ένα έργο η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια. Τα υποθαλάσσια τούνελ συνδέουν τα νησιά Στρέιμοϊ και Έστουροϊ, με ένα δίκτυο που έχει συνολικό μήκος έντεκα χιλιόμετρα. Το έργο αναμένεται να εγκαινιαστεί στις 19 Δεκεμβρίου και θα μειώσει τον χρόνο ταξιδιού από μία ώρα και δεκατέσσερα λεπτά σε μόλις δεκαέξι λεπτά. Το χαμηλότερο σημείο του δικτύου βρίσκεται 187 μέτρα κάτω από τη θάλασσα.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση από τη σήραγγα, η κλίση δεν υπερβαίνει το 5%, αναφέρει η εταιρεία που υλοποίησε το έργο. Το τούνελ θα μπει σε δοκιμαστική λειτουργία στις 17 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τοπικά Μέσα.

Η κυκλική διασταύρωση στη μέση του δικτύου θα είναι διακοσμημένη με έργο του Tróndur Patursson, ενός τοπικού καλλιτέχνη. Όσοι χρησιμοποιούν τα τούνελ θα καλούνται να πληρώσουν διόδια ύψους 75 δανέζικων κορωνών, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 10 ευρώ. Οι κάτοικοι των νησιών θα πληρώνουν μειωμένα διόδια. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η κατασκευάστρια NCC πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση υποδομών που έγινε ποτέ στα νησιά. Ένα ακόμη τούνελ βρίσκεται υπό κατασκευή και θα συνδέει τα νησιά Σάντοϊ και Στρέιμοϊ.

Τα Νησιά Φερόες, ένα σύμπλεγμα 18 νησιών στον Βόρειο Ατλαντικό, ανάμεσα στην Ισλανδία και στη Νορβηγία, αποτελούν αυτόνομη περιοχή της Δανίας.

Πηγή: lifo

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − one =