αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις ψύχραιμες κινήσεις για να αντιμετωπίσεις μια λεκτική επίθεση που σου κάνει κάποιος

Τέσσερις ψύχραιμες κινήσεις για να αντιμετωπίσεις μια λεκτική επίθεση που σου κάνει κάποιος

Έχει συμβεί σε όλους μας: Να δεχτούμε μια λεκτική επίθεση από κάποιον. Είτε σε μια επαγγελματική συζήτηση, είτε σε μια προσωπική. Και τι μπορείς να κάνεις εκείνη την στιγμή; Εδώ είναι 4 ψύχραιμες κινήσεις, έτσι όπως τις παραθέτει το Bovary.gr.

Πάρε τον χρόνο σου να σκεφτείς και μην βιαστείς να μιλήσεις

Το πιο σημαντικό από όλα είναι πρώτα να σκέφτεσαι και μετά να μιλάς. Αν κάποιος είναι συναισθηματικά φορτισμένος και ο άλλος παραμείνει ψύχραιμος, τη μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ την έχει ο ψύχραιμος. Το μυστικό είναι να μάθεις να τη χρησιμοποιείς. Μην βιαστείς να απαντήσεις και πάρε λίγο το χρόνο σου. Σκέψου πρώτα και μην αφήσεις το συναίσθημά σου να σε κυριέψει.

Μην παίρνεις τις λέξεις προσωπικά

Αντι να σκέφτεσαι ότι όλες αυτές οι αρνητικές κουβέντες έρχονται κατά πάνω σου, προσπάθησε να το δεις σαν να περνούν από δίπλα σου. Μην παίρνεις προσωπικά ό,τι ακούς. Ο θυμός μπορεί να προκαλέσει κάποιον να πει πράγματα που δεν τα εννοεί.

Απάντησε με ερώτηση

Οταν έχεις απέναντί σου κάποιον που σου φωνάζει, μπορείς να μείνεις ψύχραιμος και να τον ρωτήσεις για το γεγονός που τον έχει θυμώσει τόσο πολύ. Ετσι θα μπορέσεις να κερδίσεις χρόνο, να μην απαντήσεις και να του δώσεις την ευκαιρία να πει όσα θέλει και να ξεθυμάνει. Το ότι τον ρωτάς για αυτό που τον έχει εκνευρίσει, δεν σημαίνει ότι αποδέχεσαι τις κατηγορίες του. Επιπλέον του δίνεις την ευκαιρία να σου εξηγήσει περισσότερο για αυτό που τον ενόχλησε και έτσι δεν θα υπάρξει κάποια παρεξήγηση μεταξύ σας.

Πρότεινε να μιλήσετε κάποια άλλη στιγμή

Αν δεις ότι η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου και ο άλλος βράζει από θυμό, τότε πρότεινέ του να μιλήσετε κάποια άλλη στιγμή που θα είναι πιο ήρεμος. Κάνε σαφές ότι κατάλαβες αυτό που προσπαθεί να σου πει και ζήτησέ του να κουβεντιάσετε κάποια άλλη στιγμή που θα είναι λιγότερο επιθετικός. Δείξε κατανόηση, αλλά βάλε όρια με ψυχραιμία ότι οι φωνές δεν οδηγούν πουθενά και ότι δεν μπορείς να ανεχτείς μια τέτοια συμπεριφορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + four =