αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τρόποι με τους οποίους οι μεγάλοι leaders φτάνουν σε μεγάλες ιδέες

Τέσσερις τρόποι με τους οποίους οι μεγάλοι leaders φτάνουν σε μεγάλες ιδέες

Όλοι θέλουν να φτάσουν σε καινοτόμες ιδέες. Ειδικά στο πεδίο των επιχειρήσεων και των startups όλοι θέλουν να φέρουν πραγματική καινοτομία στην αγορά, ωστόσο οι περισσότερες ιδέες είναι απλώς μικρές προεκτάσεις στις υπάρχουσες λύσεις.

Η μη γραμμική σκέψη “έξω από το κουτί” είναι απαραίτητη για να καταλήξουμε στο επόμενο βήμα πέρα από το iPhone ή στο επόμενο μεγάλο βήμα στο πεδίο των μεταφορών.

Αλλά πως μπορείς να γίνεις σαν τον Steve Jobs, τον Elon Musk και άλλους, και να βρεις μερικές πραγματικά μεγάλες ιδέες; Εδώ είναι 4 τρόποι με τους οποίους οι leaders φτάνουν σε μεγάλες ιδέες. Και μπορείς να «αντιγράψεις» κάποιους από αυτούς.

1# Δώσε χώρο σε κάθε εργαζόμενο. Ένα λάθος που κάνουν κάποιοι Οργανισμοί, είναι ότι δεν ακούνε ιδέες που μπορεί να προέλθουν ακόμα και από τον… τελευταίο εργαζόμενο στην ιεραρχία. Σε τέτοια περιβάλλοντα, η συνήθης τακτικής είναι ότι η δημιουργική ομάδα φροντίζει τις δημιουργικές πτυχές της εργασίας, η εκτελεστική ομάδα εργάζεται επί των εκτελεστικών αποφάσεων, άλλοι υπάλληλοι φροντίζουν τη διοικητική ή χειρωνακτική εργασία κ.λπ. Μόλις οι εργαζόμενοι έχουν συνηθίσει σε ένα συγκεκριμένο είδος εργασίας, κινούνται πάντα με τον ίδιο τρόπο. Αλλά οι καλές ιδέες μπορούν να προέλθουν από οπουδήποτε. Αρκεί να αφήσεις χώρο σε όλους. Μια καινοτόμος ιδέα μπορεί εξίσου εύκολα να προέλθει από τις «κατώτερες τάξεις» της ιεραρχίας, αρκεί να επιτρέψετε μια τέτοια ελεύθερη ροή ιδεών.

2# Άκου μια ιδέα, όσο «τρελή» κι αν φαίνεται. Μην «αποκλείεις» ιδέες που ίσως φαίνονται τρελές στην αρχή. Από όπου κι αν προέρχονται. Συμβαίνει συχνά: Μια ιδέα πολλών εκατομμυρίων να προέρχεται από έναν επόπτη γραμμής παραγωγής ή έναν απλό υπάλληλο. Για παράδειγμα, μπορεί να σκεφτούν έναν τρόπο να χρησιμοποιήσουν υπολείμματα από τις κύριες γραμμές παραγωγής σας για να δημιουργήσουν ένα οικονομικό προϊόν που ανακυκλώνει ταυτόχρονα παλιά υλικά και δεν απαιτεί πρόσθετες επενδύσεις μηχανημάτων ή προσωπικού.

3# Εμπιστεύσου το όραμα σου. Θα βρεθούν αρκετοί να σου πουν οτι «η ιδέα σου δεν είναι καλή». Συμβαίνει σε όλους. Αλλά μην επιτρέψετε σε αυτόν τον περιοριστικό τρόπο σκέψης να σας φράξει τον δρόμο. Ακόμα κι αν συναντήσεις δυσκολίες. Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι στρωμένος με μίνι ήττες που κάνουν τα βήματά μας πιο σταθερά και πιο δυνατά όσο περισσότερο ξεπερνάμε τα εμπόδια που έρχονται στο δρόμο μας! Εμπιστέψου το όραμα σου, και ξεκίνα να χτίζεις ένα πλάνο για να το πραγματοποιήσεις.

4# Κάνε έναν περίπατο έξω. Ο Steve Jobs πήγαινε συχνά για περιπάτους. Με αυτό τον τρόπο «καθάριζε» το μυαλό του και ευελπιστούσε ότι θα του έρθει η «μεγάλη ιδέα». Ήταν μια καλύτερη κατάσταση, από το να είσαι κλεισμένος μέσα σε 4 τοίχους ενός γραφείου. Επίσης εφάρμοζε τα «walking meetings»- δηλαδή επαγγελματικές συναντήσεις ενώ περπάταγε. Ο Jobs πίστευε ότι το να κλειστείς σε ένα δωμάτιο και να συζητάς για ώρες, δεν είναι το ιδανικό σκηνικό για να βγει στην επιφάνεια η δημιουργικότητα και η καινοτομία. Έτσι, πολύ συχνά όταν ήθελε να συναντηθεί με ένα ή περισσότερα άτομα, πρότεινε στην άλλη πλευρά να πάνε για έναν περίπατο. Κατά την διάρκεια αυτής της βόλτας συζητούσαν τα επαγγελματικά θέματα που ήθελαν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + twenty =