αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι επιχειρηματίες της εστίασης αποδοκίμασαν έντονα τον Άδωνι Γεωργιάδη στο Σύνταγμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι επιχειρηματίες της εστίασης αποδοκίμασαν έντονα τον Άδωνι Γεωργιάδη στο Σύνταγμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Άδωνις Γεωργιάδης, ωστόσο αποδοκιμάστηκε από τους συγκεντρωμένους που βρίσκονταν εκεί στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στην εστίαση.

Μετά τις δηλώσεις του στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” του Open, όπου μεταξύ άλλων χαρακτήρισε υπερβολικά τα αιτήματα των επαγγελματιών του κλάδου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων βρέθηκε στο Σύνταγμα, όπου οι συγκεντρωμένοι του επιφύλασσαν μια όχι και τόσο θερμή υποδοχή, γιουχάροντάς τον.

«Είμαστε και αχάριστοι;» είπαν ανάμεσα σε άλλα οι επαγγελματίες της εστίασης, ενώ ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν: Κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία.

Τα αιτήματα για την απεργία είναι:

  • Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη.
  • Μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε ΜΗ επιστρεπτέα.
  • Συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές.
  • Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.
  • Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
  • Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
  • Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
  • Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.
  • Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

Νωρίτερα, μιλώντας στο Open ο κ. Γεωργιάδης είπε μεταξύ άλλων: «Έχει πάθει ζημιά η εστίαση από τα νέα μέτρα που πήραμε για τους ανεμβολίαστους; Επειδή εγώ είμαι πάντα ειλικρινής, η απάντηση είναι ναι, έχει πάθει ζημιά η εστίαση. Ειδικότερα σε περιοχές που είναι πολλοί οι ανεμβολίαστοι. (…) Το ερώτημα είναι, είναι αυτή η ζημιά για διάστημα ενός, δύο, τριών εβδομάδων, όσο κρατήσουν τα μέτρα, τόσο μεγάλη ώστε να τεθεί ζήτημα επιβίωσης σε κάποιες επιχειρήσεις και να πρέπει το κράτος μετά από 42 δισ. να δώσει κι άλλα λεφτά; Η απάντηση είναι προς το παρόν όχι. Γιατί είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί η οικονομική επίπτωση των μέτρων και γιατί το κράτος δεν έχει για να δώσει. Άρα κάνουν απεργία χωρίς κανένα λόγο γιατί αυτή τη στιγμή χρήματα για να δοθούν δεν υπάρχουν».

Ο υπουργός παρέθεσε και την δική του άποψη:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =