αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ ΟΗΕ παρέθεσε το σχέδιο: «Elon Musk, έτσι θα εξαλείψεις την πείνα σε 43 χώρες με 6,6 δισ. δολάρια»

Ο ΟΗΕ παρέθεσε το σχέδιο: «Elon Musk, έτσι θα εξαλείψεις την πείνα σε 43 χώρες με 6,6 δισ. δολάρια»

Πριν λίγο καιρό είχε δημιουργηθεί μεγάλη συζήτηση όταν ο Elon Musk απάντησε μέσω Twitter σε δηλώσεις του Ντέιβιντ Μπίσλεϊ, διευθυντή του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, ο οποίος είπε στο CNN ότι μια δωρεά της τάξης των έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων από δισεκατομμυριούχους όπως ο Musk και ο Bezos θα μπορούσε να βοηθήσει 42 εκατομμύρια ανθρώπους που «κυριολεκτικά πρόκειται να πεθάνουν, αν δεν τους βοηθήσουμε».

Ο ιδρυτής των Tesla και SpaceX έγραψε στο Twitter: «Εάν το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα μπορεί να περιγράψει απαντώντας σε αυτό το post στο Twitter ακριβώς πώς έξι δισεκατομμύρια δολάρια μπορούν να αντιμετωπίσουν την πείνα στον πλανήτη, θα πουλήσω μετοχές της Tesla αμέσως τώρα και θα το κάνω». Kαι πρόσθεσε ότι «πρέπει να είναι λογιστική open source, ώστε το κοινό να δει ακριβώς πώς θα ξοδευτούν τα χρήματα».

Τώρα ο ΟΗΕ επανήλθε με νέα ανακοίνωση και παραθέτει το σχέδιο. Με 6,6 δισ. δολάρια θα σωθούν από την πείνα 42 εκατ. άτομα σε 43 χώρες, λέει ο Οργανισμός. Το σχέδιό του, που φέρει τον τίτλο «μία έκκληση για μια φορά στους δισεκατομμυριούχους», περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων εξόδων, το ποσό των 3,5 δισ. δολαρίων για τρόφιμα και για τη διανομή τους καθώς και 2 δισ. δολάρια για τη διανομή μετρητών και κουπονιών σίτισης.

«Αυτή η κρίση πείνας είναι επείγουσα, πρωτοφανής ΚΑΙ μπορεί να αποφευχθεί. Elon Musk, ζήτησες ένα ξεκάθαρο πλάνο και ανοικτά βιβλία. Εδώ είναι!», έγραψε ο Μπίσλεϊ. «Είμαστε έτοιμοι να σου μιλήσουμε –και σε όποιον άλλο είναι σοβαρός- για να σώσουμε ζωές».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 2 =