αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα τρικ για να μαθαίνεις ή να βελτιώνεις ένα skill πιο γρήγορα

Τέσσερα τρικ για να μαθαίνεις ή να βελτιώνεις ένα skill πιο γρήγορα

Έχετε θέσει τους δικούς σας μεγάλους στόχους. Ωστόσο, δεν είστε εξοπλισμένοι με τις δεξιότητες που θα σας οδηγήσουν εκεί. Πρέπει να γίνεις καλύτερος. Πρέπει να μάθετε νέες δεξιότητες. Πρέπει να ανεβάσετε τις ικανότητές σας στο επόμενο επίπεδο. Όσο πιο γρήγορα μάθετε αυτές τις δεξιότητες, τόσο πιο γρήγορα θα πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας.

Ακολουθούν 4 βασικά βήματα για να μάθετε ή να βελτιώσετε οποιαδήποτε δεξιότητα πιο αποτελεσματικά:

1. Να ξέρεις το «γιατί»

Όταν δεν ξέρετε γιατί θέλετε να πετύχετε τους στόχους που επιδιώκετε, είναι εύκολο να εκτοπιστείτε από τα πολλά πράγματα που πάνε στραβά στη διαδρομή. Μόλις βγείτε εκτός δρόμου, δεν θα έχετε λόγους που θα σας τραβούν πίσω για να προσπαθήσετε ξανά. Από την άλλη πλευρά, όταν ξέρετε το γιατί, έχετε κίνητρο να αναλάβετε δράση και να επιμείνετε και να ξεπεράσετε τα οδοφράγματα.

Όσο πιο ξεκάθαρα είναι τα «γιατί» σας, τόσο ισχυρότερη είναι η βαρυτική τους έλξη προς τους στόχους σας. Ένα μέτριο «γιατί» είναι όταν θέλεις μια προαγωγή στη δουλειά επειδή θέλεις να βγάλεις περισσότερα χρήματα αλλά δεν ξέρεις τι θέλεις να κάνεις με τα επιπλέον χρήματα. Ένας καλύτερος λόγος είναι να θέλεις μια προαγωγή επειδή θέλεις να αγοράσεις ένα σπίτι. Το δεύτερο «γιατί» παρέχει περισσότερα κίνητρα για την ανάληψη δράσης προς αυτήν την προώθηση. Βρείτε τον σκοπό που σας καθοδηγεί. Μάθετε το «γιατί» προτού θέσετε έναν στόχο ή αρχίσετε να μαθαίνετε νέες δεξιότητες.

2. Καλλιεργήστε μια νοοτροπία νικητή

Η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων είναι δύσκολη. Υπάρχει μια καμπύλη μάθησης που πρέπει να περάσετε για να γίνετε καλός. Ενώ βελτιώνεστε, περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας εκτός της ζώνης άνεσής σας.

Ξεπερνάτε το όριο των σημερινών ικανοτήτων σας. Αποτυγχάνετε ξανά και ξανά καθώς βελτιώνετε το επίπεδο δεξιοτήτων σας. Δεν υπάρχει τρόπος να παρακαμφθούν αυτές οι προκλήσεις. Για να προσθέσετε μια νέα δεξιότητα στην εργαλειοθήκη σας, πρέπει να αποδεχτείτε ότι θα είστε κακός στη δεξιότητα για λίγο.

Μια νοοτροπία νικητή σάς επιτρέπει να αγκαλιάσετε τις αποτυχίες ως φυσικό μέρος της μαθησιακής διαδικασίας. Με αυτή τη νοοτροπία, οι αποτυχίες γίνονται ένα βήμα προς τον στόχο σας αντί να σας κρατούν εμπόδιο. Μπορείτε να ξεπεράσετε τα αισθήματα αμφιβολίας που δημιουργούν για το αν θα γίνετε καλύτεροι με την πάροδο του χρόνου.

3. Αναπτύξτε έναν Οδικό Χάρτη

Μόλις έχετε ισχυρά κίνητρα και μια παραγωγική νοοτροπία, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε έναν οδικό χάρτη που σας καθοδηγεί εκεί που θέλετε να πάτε. Πόσο καιρό θα χρειαστεί για να μάθεις τη νέα δεξιότητα; Ποιοι είναι οι δείκτες στην πορεία που σας ενημερώνουν ότι είστε σε καλό δρόμο; Τι πρέπει να κάνετε σε καθημερινή βάση για να διασφαλίσετε ότι σημειώνετε αρκετή πρόοδο;

4. Υπευθυνότητα

Εάν δεν έχετε υπευθυνότητα, είναι πολύ πιο δύσκολο να επιστρέψετε στην πορεία σας όταν χάσετε το δρόμο σας.

Πρέπει να παρακολουθείτε την πρόοδο σας, προς τον στόχο σας. Αυτή είναι μια κρίσιμη δόση ευθύνης. Χωρίς αυτό, γίνεστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που λένε ότι πρόκειται να επιτύχουν τα x, ψ και z, αλλά ποτέ δεν αναλαμβάνουν δράση για να κάνουν αυτούς τους στόχους πραγματικότητα.

Μπορείτε να προσθέσετε άλλο ένα επίπεδο λογοδοσίας ζητώντας από έναν φίλο να κάνει check-in για την πρόοδό σας σε εβδομαδιαία βάση. Αυτό προσθέτει περισσότερους ελέγχους και ισορροπίες που χρησιμεύουν για να σας κρατήσουν στο μονοπάτι που χαράξατε για τον εαυτό σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Πανεπιστήμιο Stanford προσφέρει δωρεάν και online αυτά τα 89 μαθήματα του (Λίστα)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 18 =