αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέσσερα λάθη που ίσως κάνεις στο βιογραφικό σου (και τι δείχνουν για εσένα)

Τέσσερα λάθη που ίσως κάνεις στο βιογραφικό σου (και τι δείχνουν για εσένα)

Το έχουμε ξανά πει: Ζούμε στην εποχή… των αμέτρητων βιογραφικών. Ειδικά όταν ανοίγει μια καλή θέση εργασίας, το πιθανότερο είναι ότι θα καταφθάσουν πολλά βιογραφικά. Για να έχεις ελπίδες να κληθείς για μια συνέντευξη, πρέπει πρώτα από όλα να ελαχιστοποιήσεις τα λάθη. Παρακάτω λοιπόν θα δεις 4 λάθη που ίσως κάνεις στο βιογραφικό σου και τι δείχνουν αυτά για εσένα. Είναι λάθη μέσα από τα οποία οι HR Managers βγάζουν… τα δικά τους συμπεράσματα.

1. Ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη

Τι σκέφτονται για σένα: «Καλά ούτε έναν ορθογραφικό έλεγχο στο word δεν μπορούσε να περάσει το βιογραφικό του; Ή έστω να το κάνει μια δεύτερη ανάγνωση; Όχι μόνο δεν δείχνει προσοχή στη λεπτομέρεια, αλλά είναι και πολύ αδιάφορος».

2. Το Βιογραφικό σου παραείναι μεγάλο

Τι σκέφτονται για σένα: «Ωχ, το παράκανε, δεν έχω χρόνο να τα διαβάσω όλα αυτά, ούτε με αφορούν. Δεν μπορούσε να έχει συμπεριλάβει μόνο όσα έχουν αξία;»

Ειδικά στις εποχές μας, οι υπεύθυνοι προσλήψεων των εταιριών λαμβάνουν απίστευτα μεγάλες ποσότητες βιογραφικών για κάθε αγγελία. Οπότε κερδίζεις πόντους, αν είσαι μεστός, συνοπτικός και δεν απεραντολογείς, ώστε το βιογραφικό σου να μην προσπεραστεί εύκολα.

3. Μπερδεμένο layout

Τι σκέφτονται για σένα: «Το έχει κάνει πολύ πολύπλοκο και δεν βγάζω άκρη με τις ημερομηνίες. Πάμε στο επόμενο…».

4. Μη επαγγελματική διεύθυνση email

Τι σκέφτονται για σένα: «Αυτό δείχνει όχι μόνο έλλειψη προσοχής στη λεπτομέρεια, αλλά και εντελώς μη επαγγελματισμό».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 9 =