αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣυνιδρυτής Netflix: Όταν έχετε μια νέα ιδέα, να θυμάστε ότι «κανείς δεν τα ξέρει όλα»

Συνιδρυτής Netflix: Όταν έχετε μια νέα ιδέα, να θυμάστε ότι «κανείς δεν τα ξέρει όλα»

Όταν ο Marc Randolph βρήκε την ιδέα για το Netflix, η πρώτη αντίδραση που έλαβε από δεκάδες άτομα – συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του – ήταν: «Αυτό δε θα δουλέψει ποτέ». Όπως εξηγεί ο ίδιος στο βιβλίο του «That Will Never Work: The Birth of Netflix and the Amazing Life of an Idea», οι περισσότεροι επιχειρηματίες έχουν μια παρόμοια εμπειρία: Έχουν μια ιδέα, τρέχουν να την παρουσιάσουν στους φίλους, στον/στην σύζυγο τους ή στους καθηγητές τους, και η απάντηση είναι η ίδια: «Αυτό δεν θα δουλέψει ποτέ».

Αφού ίδρυσε πάνω από μισή ντουζίνα επιτυχημένων startups (η Netflix ήταν η έβδομη), ο Randolph έχει μια συμβουλή να δώσει στους νέους επιχειρηματίες: «Κανείς δεν τα ξέρει όλα». Αυτή είναι η φράση που μπορεί να σε βοηθήσει- ειδικά στο ξεκίνημα σου. Μάλλον στο ξεκίνημα μιας οποιαδήποτε διαδρομής. Ακόμα κι αν κάποιοι είναι αρνητικοί με την ιδέα σου, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν δίκιο.

Σύμφωνα με τον Randolph, αν κατανοήσεις ότι «κανείς δεν γνωρίζει τα πάντα», τότε αυτό μπορεί να αποτελέσει πηγή ενθάρρυνσης. «Επειδή κανείς δεν τα ξέρει όλα, είναι πραγματικά αδύνατο να γνωρίζουμε εκ των προτέρων ποιες ιδέες είναι οι καλές… άρα οποιαδήποτε ιδέα θα μπορούσε να είναι αυτή που θα πετύχει» σημειώνει.

Πρέπει να πιστεύετε ότι η ιδέα σας έχει αξία. Και να είστε πρόθυμοι να βγει έξω, να τεστάρετε την ιδέα σας και να διακινδυνεύσετε να αποτύχει. «Υπάρχουν κακές ιδέες, αλλά δεν γνωρίζετε ότι μια ιδέα είναι κακή μέχρι να τη δοκιμάσετε», λέει ο Randolph.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =