αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε θεωρούν «οverqualified» οι εργοδότες; Μια career coach εξηγεί πως πρέπει να κινηθείς

Σε θεωρούν «οverqualified» οι εργοδότες; Μια career coach εξηγεί πως πρέπει να κινηθείς

Όταν στέλνεις το βιογραφικό σου για μια ανοιχτή θέση εργασίας και απορρίπτεσαι, δεν σημαίνει πάντα ότι δεν έχεις τα προαπαιτούμενα που ζητά η άλλη πλευρά. Μπορεί να συμβαίνει το αντίθετο: Να θεωρηθεί ότι είσαι «οverqualified». Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι είσαι… υπερβολικά καλός για μια θέση. Έχεις παραπάνω προσόντα και προϋπηρεσία από ότι χρειάζεται.

Και τώρα; Πως μπορείς να το αντιμετωπίσεις αυτό; Η career coach, Alex Durand, μιλά στο The Muse και εξηγεί το πως πρέπει να κινηθείς, έτσι ώστε να ανατρέψεις τα δεδομένα και να πάρεις τη θέση που τόσο θες. Καταρχήν, μάλλον είναι χρήσιμο να εξετάσεις πάλι το βιογραφικό σου. Είναι όλα όσα συμπεριλαμβάνεις, σχετικά με την δουλειά; Αν έχεις γεμίσει το βιογραφικό σου με άσχετα skills και εμπειρίες, τότε αυτό συμβάλει στην δυσάρεστη κατάσταση που έχεις βρεθεί. Άσε που δεν είναι καλό να στέλνεις το ίδιο ακριβώς βιογραφικό παντού. Πρέπει να το προσαρμόζεις.

Πάμε στο επόμενο βήμα. Ας υποθέσουμε ότι έχεις διαμορφώσει κατάλληλα το βιογραφικό σου. Τώρα έχεις να αντιμετωπίσεις… τις ενστάσεις της άλλη πλευράς. Αν ο υποψήφιος εργοδότης ή HR Manager σε χαρακτηρίσει «οverqualified» τότε μείνε ψύχραιμος και πριν παραθέσεις τα επιχειρήματα σου, ρώτα τον για ποιον ακριβώς λόγο σε θεωρεί «παραπάνω καλό» από όσο πρέπει. αν ανοίξει τα χαρτιά του, θα μπορέσεις να απαντήσεις συγκεκριμένα. Βέβαια, δεν ανοίγονται όλοι οι HR Managers…

Στην συνέχεια, αφού θα ξέρεις ποια σημεία σε «καίνε», παρέθεσε το σκεπτικό σου. Επικεντρώσου στο παρόν και σε αυτά που μπορείς αν φέρεις στην εταιρία. Όχι στο παρελθόν. Εξήγησε το πόσο σου αρέσουν τα projects της εταιρίας και το πως εσύ μπορείς να συμβάλεις σε αυτά με τις γνώσεις σου.

Κάποιες φορές, χρησιμοποιώντας τα παραπάνω tips, θα καταφέρεις να ανατρέψεις τα δεδομένα και να πάρεις την θέση. Κάποιες άλλες όχι. Αν δεν τα καταφέρεις, ευχήσου απλά καλή συνέχεια στην εταιρία και συνέχισε την αναζήτηση σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =