αρχικηVIRALΠόσο κοστίζει να πας… με ελικόπτερο ως την Μύκονο, για τις ημέρες του Πάσχα

Πόσο κοστίζει να πας… με ελικόπτερο ως την Μύκονο, για τις ημέρες του Πάσχα

Κάποιοι φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι να φύγουν έξω από τις μεγάλες πόλεις για τις ημέρες του Πάσχα. Και είναι μάλιστα διατεθειμένοι να πληρώσουν αρκετά χρήματα για να αποφύγουν τα μπλόκα της τροχαίας.

Σύμφωνα με το Mega, το πείσμα μικρής μερίδας πολιτών να κάνουν Πάσχα εκτός των τειχών δεν έχει όρια, καθώς κάποιοι φτάνουν στο σημείο να σχεδιάζουν αποδράσεις από αέρος. Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, πολίτες με φουσκωμένα πορτοφόλια νοικιάζουν ελικόπτερα τα οποία για να αποφύγουν τον έλεγχο στο αεροδρόμιο παραλαμβάνουν τους επιβάτες και απογειώνονται από οικόπεδα σε απομακρυσμένες περιοχές.

Με αυτό τον τρόπο οι ιπτάμενοι κορονο – εκδρομείς, εκτός από τα μπλόκα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που προφανώς αδυνατούν να προσκομίσουν για να περάσουν από αυτά, αποφεύγουν και τα τεστ για τον κορονοϊό στα αεροδρόμια και μέσα σε λίγη ώρα καταφέρνουν να φτάσουν στον προορισμό τους.

Ψηλά στις προτιμήσεις των επίδοξων ταξιδιωτών, είναι οι Κυκλάδες και πιο συγκεκριμένα τα νησιά Μύκονος, Σαντορίνη και Πάρος, με το χρηματικό αντάλλαγμα για ένα ταξίδι με ελικόπτερο για αυτούς τους προορισμούς να είναι ιδιαίτερα τσουχτερό.

Εκτός των νησιών, α. Προορισμοί όπως η Αράχωβα αλλά και η Πάτρα βρίσκονται στην κορυφή επίσης της προτίμησης των υποψήφιων εκδρομέων.

Μάλιστα λόγω των περιορισμών, οι τιμές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Όπως αναφέρει το Mega, για μία πτήση στη Μύκονο με ιδιωτικό ελικόπτερο η τιμή τις ημέρες του Πάσχα κυμαίνεται στις 5.000, ενώ πριν από έναν μήνα η τιμή για το ίδιο ταξίδι δεν ξεπερνούσε τις 3.000 ευρώ. Βέβαια, η “ταρίφα” μπορεί να μοιραστεί μεταξύ των επιβατών καθώς στα ελικόπτερα μπορούν να επιβιβαστούν ανάλογα με τη χωρητικότητα, από 4 έως και 6 άτομα φυσικά μαζί με τις αποσκευές τους.

Παράλληλα, ο υψηλός αριθμός κρατήσεων για ενοικίαση σε πολυτελείς κατοικίες στις Κυκλάδες, έχει θέσει σε επιφυλακή τις αρχές, που αναζητούν στοιχεία για τις ενοικιάσεις των ελικοπτέρων τις ίδιες ημέρες με αυτές της κράτησης στις βίλες των νησιών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 3 =