αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως είναι να ζεις σε έναν «ψεύτικο πλανήτη Άρη»; Η NASA έκανε το πείραμα που διαρκεί 8 μήνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Πως είναι να ζεις σε έναν «ψεύτικο πλανήτη Άρη»; Η NASA έκανε το πείραμα που διαρκεί 8 μήνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι συζητήσεις που γίνονται και αφορούν την αποστολή ανθρώπων στον πλανήτη Άρη είναι πολλές. Και φαίνεται ότι η NASA προετοιμάζεται σοβαρά για μια τέτοια αποστολή. Η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος, έχει πραγματοποιήσει προσημειώσεις στη Γη. Με απλά λόγια, άνθρωποι ζουν για 8 μήνες μέσα σε μια ειδική εγκατάσταση, σε μια απομονωμένη περιοχή στη Χαβάη. Σαν να βρίσκονται… στον πλανήτη Άρη. Αφού δεν μπορούν να βγουν έξω χωρίς τις ειδικές στολές. Ενώ καλλιεργούν οι ίδιοι τις τροφές τους, μέσα στην εγκατάσταση.

Στο παραπάνω βίντεο θα δείτε τον Lockheed Martin, ο οποίος είναι ένας από τους ανθρώπους που συμμετέχουν σε αυτές της προσομοιώσεις. Εξηγώντας ότι πάντα ήθελε να γίνει αστροναύτης. Όπως λέει πάντως, του έχει λήψει ο άνεμος, το κολύμπι σε θάλασσα, ακόμα και το… κάψιμο από τον ήλιο, όσο είναι «κλεισμένος» εκεί.

Οι προσομοιώσεις αυτές γίνονται τόσο για να δει η NASA τις ψυχολογικές επιπτώσεις που θα υπάρχουν στους ανθρώπους που θα ζήσουν σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ενώ θέλει να εξετάσει και τις όποιες αλλαγές υπάρξουν στο σώμα τους. Λέτε να δούμε σύντομα μια κανονική αποστολή στον Άρη;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 1 =