αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Nasa στη Σελήνη μετά από 50 χρόνια: Προσεληνώθηκε το διαστημικό σκάφος Οδυσσέας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Nasa στη Σελήνη μετά από 50 χρόνια: Προσεληνώθηκε το διαστημικό σκάφος Οδυσσέας (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη Σελήνη ξαναγράφεται η Ιστορία της Γης. Για πρώτη φορά από την εποχή του Apollo, περισσότερο από μισό αιώνα πριν, ένα αμερικανικό διαστημικό σκάφος προσεληνώθηκε.

Πρόκειται για ρομπότ ιδιωτικής εταιρείας, χωρίς πλήρωμα, που χρηματοδοτήθηκε από τη NASA για να ανοίξει το δρόμο στους Αμερικανούς αστροναύτες, που σχεδιάζουν να επιστρέψουν στη σελήνη εντός της δεκαετίας.

Το Odysseus (Οδυσσέας), κατασκευής της Intuitive Machines, εταιρεία με έδρα το Χιούστον, προσεληνώθηκε την Πέμπτη (ξημερώματα Παρασκευής ώρα Ελλάδας).

«Σήμερα, για πρώτη φορά σε περισσότερο από μισό αιώνα, οι ΗΠΑ επέστρεψαν στη Σελήνη», δήλωσε σε βίντεο ο διαχειριστής της NASA, Μπιλ Νέλσον. «Σήμερα, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, μια ιδιωτική εταιρεία, μια αμερικανική εταιρεία, πραγματοποίησε το ταξίδι έως τη Σελήνη».

Η πρώτη αποστολή της NASA με πλήρωμα έχει προγραμματιστεί για το 2026. Η Κίνα, σχεδιάζει επίσης να στείλει το πρώτο της πλήρωμα στη Σελήνη το 2030, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή διαστημικού ανταγωνισμού με το Πεκίνο στη θέση της Μόσχας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − nine =