αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠωλητήριο έχουν βάλει 207 ελληνικά ξενοδοχεία τον τελευταίο μήνα

Πωλητήριο έχουν βάλει 207 ελληνικά ξενοδοχεία τον τελευταίο μήνα

«Πωλητήριο» έχουν βάλει τον τελευταίο μήνα στο διαδίκτυο περισσότερα από 200 ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα σε ολόκληρη την Ελλάδα, με την πλειονότητα των αγγελιών που έχουν «ανέβει» να αφορά επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία που παραθέτει το Euro2day.gr, τις τελευταίες 30 ημέρες αναρτήθηκαν 207 αγγελίες ακινήτων για πώληση ξενοδοχειακών μονάδων, με τις ζητούμενες τιμές πώλησης να φτάνουν τα 15 εκατ. ευρώ.

Μπορεί ο τουρισμός να οδεύει σε νέο ρεκόρ και οι προβλέψεις να δείχνουν ότι οι ταξιδιωτικές εισπράξεις θα διαμορφωθούν σε επίπεδα πέριξ των 20 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις αρχικές προσδοκίες, ωστόσο, ο «αστερίσκος» ως προς την κερδοφορία των τουριστικών επιχειρήσεων παραμένει σε ένα περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας. Οπως αναφέρουν, μάλιστα, οι επιχειρηματίες, αρκετά καταλύματα θα κλείσουν τη φετινή χρονιά με μείον στο ταμείο τους, λόγω του υψηλού λειτουργικού κόστους, ως απόρροια της ανόδου των τιμών της ενέργειας και των ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής.

Τα περισσότερα προς πώληση καταλύματα ανήκουν στις μικρότερες κατηγορίες, είναι δυναμικότητας έως 30 δωματίων και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ξενοδοχειακής αγοράς. Όπως αποτυπώνεται, μάλιστα, στα στοιχεία, η πλειονότητα των τουριστικών καταλυμάτων εντοπίζεται στην Εύβοια και στα νησιά του Ιονίου, δύο περιοχές που τα τελευταία χρόνια κατέγραψαν υποτονική ταξιδιωτική κίνηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 9 =