αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠωλείται το President προς 110 εκατ. ευρώ

Πωλείται το President προς 110 εκατ. ευρώ

Μια απρόσμενη, για πολλούς, εξέλιξη έχει δει τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας. Το γνωστό ξενοδοχείο President στην Αθήνα πωλείται προς 110 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειώνει η Καθημερινή, η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία ΓΕΚΕ, στης οποίας την κυριότητα βρίσκεται το ακίνητο, έχει αναθέσει σε ελληνικών συμφερόντων μεσιτικό γραφείο των Βρυξελλών την ανεύρεση αγοραστή για το ακίνητο, συνολικής επιφάνειας 34.280 τετραγωνικών μέτρων. Το ζητούμενο τίμημα διαμορφώνεται στα 110 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας κατά σχεδόν τρεις φορές την κεφαλαιοποίηση ύψους 38 εκατ. ευρώ, της ΓΕΚΕ. Κατά πληροφορίες, ο βασικός μέτοχος της εταιρείας, η οικογένεια Κεφάλα, επιδιώκει την πώληση του τετράστερου ξενοδοχείου τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ φέρεται να αξιολογεί την έξοδο της εισηγμένης εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το President έχει ύψος 68 μέτρων, είναι 22 ορόφων, αποτελείται από 517 δωμάτια και 918 κλίνες και διαθέτει 197 θέσεις στάθμευσης, με την τοποθεσία του να ευνοείται λόγω της κοντινής απόστασης (700 μέτρα) από τους σταθμούς του μετρό Πανόρμου και Αμπελόκηποι. Το ξενοδοχείο, που κατασκευάστηκε λίγο πριν από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, αποτελεί ορόσημο της κυβιστικής αρχιτεκτονικής, ανακαινίστηκε πλήρως το 2004, ενώ η ΓΕΚΕ έχει υλοποιήσει εργασίες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης και κατά τα τελευταία χρόνια.

Πάντως, για την ώρα, τα ελκυστικά αυτά χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου δεν έχουν προσελκύσει υποψήφιους αγοραστές, σε μια συγκυρία κατά την οποία το πλήγμα στον τουρισμό λόγω της πανδημίας παραμένει όχι μόνο βαρύ, αλλά και ανοικτό. Η μεταβίβαση του ξενοδοχείου θα σηματοδοτήσει εξελίξεις και για τη ΓΕΚΕ που ιδρύθηκε το 1972 και η δραστηριότητά της σχετίζεται αποκλειστικά με την εκμετάλλευση και λειτουργία του President.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 15 =