αρχικηVIRAL«Πρεμιέρα» για την μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση στον κόσμο

«Πρεμιέρα» για την μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση στον κόσμο

Η Qatar Airways εγκαινίασε τη μεγαλύτερη σε διάρκεια – χωρίς ενδιάμεσο σταθμό – εμπορική πτήση από την πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, έως το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η πτήση QR920 απογειώθηκε από την Ντόχα στις 05:02 (τοπική ώρα) και πρόκειται να προσγειωθεί στη Νέα Ζηλανδία στις 07:30 (τοπική ώρα) της Δευτέρας.

Το Boeing 777 της αεροπορικής εταιρείας θα πραγματοποιεί την πτήση σε 16 ώρες και 20 λεπτά, περνώντας πάνω από 10 ζώνες ώρας, πέντε χώρες και καλύπτοντας 14.535 χιλιόμετρα προτού προσγειωθεί στο Όκλαντ.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, στην επιστροφή η πτήση θα έχει διάρκεια 17 ώρες και 30 λεπτά εξαιτίας των αντίθετων ανέμων.

Όπως σημειώνει η Ναυτεμπορική, η Qatar Airways δεν διευκρινίζει τον αριθμό των επιβατών που επιβιβάστηκαν στην πρώτη πτήση, αλλά πιστεύεται ότι είναι τέσσερις πιλότοι και 15μελές πλήρωμα.

Τον περασμένο Μάρτιο, η αεροπορική εταιρεία Emirates εγκαινίασε την μεγαλύτερη σε διάρκεια χωρίς ενδιάμεσο σταθμό εμπορική πτήση από το Ντουμπάι στο Όκλαντ που κάλυπτε μια απόσταση 14.200 χιλιομέτρων, ωστόσο η Qatar Airways κατέρριψε τώρα αυτό το ρεκόρ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − four =