αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠοιες ώρες της ημέρας κάνουμε αγορές στο διαδίκτυο και τι αγοράζουμε; Δες τι κάνουν οι χρήστες της Αττικής και άλλων περιοχών

Ποιες ώρες της ημέρας κάνουμε αγορές στο διαδίκτυο και τι αγοράζουμε; Δες τι κάνουν οι χρήστες της Αττικής και άλλων περιοχών

Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της σύγχρονης οικονομίας. Το 2017 οι αγορές μέσω διαδικτύου αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 24,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Στην Ελλάδα ήδη το 45% των χρηστών του Internet ψωνίζει online.

Πως όμως μοιάζουν οι αγορές των κατοίκων της Αθήνας και των Προαστίων σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα;

Η εταιρία Picodi, έκανε τις σχετικές έρευνες. «Αναλύσαμε εκατομμύρια συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν με την χρήση του διαδικτύου το 2017 ώστε να μάθουμε με ακρίβεια πόσα χρήματα ξοδεύουν οι χρήστες ανά τύπο συσκευής, τους μήνες που οι χρήστες αγοράζουν το περισσότερο, τις πιο δημοφιλείς μέρες της εβδομάδας και ακόμη και την ώρα που η αγοραστική δραστηριότητα φτάνει τα ύψη. Χάρη στην έρευνά μας θα μάθεις επίσης σε ποια θέση βρίσκεται η Αττική σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα», τονίζει η εταιρία.

Στατιστικές Αττικής

Πως οι κάτοικοι της Αττικής αγοράζουν στο διαδίκτυο;

Οι κάτοικοι της Αττικής είναι πολύ πιθανό να διαλέξουν τη mobile συσκευή τους για να κάνουν τα διαδικτυακά τους ψώνια, καθώς το 48% των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν, έγιναν με την χρήση smartphones. Στη συνέχεια το 42% είναι αγορές μέσω Η/Υ ή Laptop. Στην τελευταία θέση κατατάσσονται τα Tablet με το 10%.

Παρόλο που μόλις το 10% των αγορών γίνονται μέσω των Tablets, η μέση αξία των εξόδων δεν διαφέρει και πάρα πολύ από αυτή των υπολογιστών και των κινητών και κυμαίνεται στα 45€. Ύστερα ακολουθούν τα smartphones με 47€ και οι υπολογιστές με σχετικά μεγαλύτερη μέση τιμή αγοράς που φτάνει τα 53€. Έχοντας δηλώσει ότι πρέπει να αναφέρουμε ακόμη την προφανή διαφορά μεταξύ των χρηστών του Android και του iOS: 56€ οι πρώτοι και 38€ οι δεύτεροι.

Καθώς συγκρίνουμε τους μήνες, μπορούμε να παρατηρήσουμε πως η αγοραστική δραστηριότητα αρχίζει να αυξάνεται από τους πρώτους ήδη μήνες της χρονιάς και φτάνει στο αποκορύφωμα τους τελευταίους 2 μήνες. Ο πιο προφανής λόγος για αυτήν την τεράστια διαφορά, είναι σίγουρα το γεγονός πως οι κάτοικοι της Αττικής επωφελούνται πλήρως από τις προσφορές κατά τη διάρκεια του Black Friday και Cyber Monday. Η μέση τιμή παραγγελίας ανέρχεται τότε στα 79€, δηλαδή σχεδόν 2-2,5 φορές περισσότερο απ ότι κατά την διάρκεια όλου του έτους.

Ποια ημέρα της εβδομάδας είναι η πιο δημοφιλής στην Αττική; Και οι δύο ομάδες – χρήστες υπολογιστών και smartphone – επιλέγουν την Παρασκευή.

Για λόγους σαφήνειας, χωρίσαμε την μέρα σε 4 ίσα μέρη. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε ευκολότερα να διαπιστώσουμε ποιες ώρες τις ημέρας είναι οι πιο δημοφιλείς για την πραγματοποίηση των online αγορών μας. Την νύχτα (00:00-06:00) μόνο το 10% των χρηστών ολοκληρώνει τις αγορές τους στην Αττική. Τις πρωινές ώρες (έως το μεσημέρι) το 18%. Οι περισσότερες συναλλαγές λαμβάνουν μέρος το μεσημέρι (12:00-18:00) – 34% και το απόγευμα (18:00-00:00) – 38%.

Στατιστικές Θεσσαλονίκης

Πως οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αγοράζουν στο διαδίκτυο;

Στατιστικές Πάτρας

Πως οι κάτοικοι της Πάτρας αγοράζουν στο διαδίκτυο;

 

Στατιστικές Λάρισας

Πως οι κάτοικοι της Λάρισας αγοράζουν στο διαδίκτυο;

 

Στατιστικές Κρήτης

Πως οι κάτοικοι της Κρήτης αγοράζουν στο διαδίκτυο;

 

Στατιστικές Κοζάνης

ΠΩΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

 

 

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + one =