αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΘα είσαι «πρακτικάριος» αυτό το καλοκαίρι; Εδώ είναι 5 tips για να σαρώσεις

Θα είσαι «πρακτικάριος» αυτό το καλοκαίρι; Εδώ είναι 5 tips για να σαρώσεις

Το καλοκαίρι καταφθάνει. Και οι λέξεις που έρχονται στο μυαλό των περισσότερων είναι ίσως: Παραλίες, ήλιος, διακοπές, βόλτες. Αλλά μισό λεπτό. Δεν είναι για όλους έτσι. Υπάρχουν και αυτοί που θα κάνουν την πρακτική άσκηση τους. Μπορεί οι εταιρίες να παίρνουν «πρακτικάριους» σε όλη την διάρκεια του χρόνου, όμως παραδοσιακά υπάρχει μια αύξηση τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πολλοί είναι οι τολμηροί νέοι λοιπόν, που αφήνουν για λίγο στην άκρη τις παραλίες και επιλέγουν να κάνουν την πρακτική τους, πάνω στην ειδικότητα που τους ενδιαφέρει. Αν θέλεις όμως πραγματικά να αξιοποιήσεις τον χρόνο σου, δεν αρκεί απλά να πας σε μια εταιρία για πρακτική. Δεν αρκεί η φυσική παρουσία σου εκεί. Πρέπει να κινηθείς και σωστά ως «πρακτικάριος». Έτσι ώστε να αποκομίσεις τα μέγιστα από αυτό το χρονικό διάστημα. Και μετά, είτε να παραμείνεις στην ίδια εταιρία ως κανονικός εργαζόμενος, είτε να πάρεις τα «πολεμοφόδια» σου και να πας κάπου αλλού.

Το παρακάτω γράφημα του The Muse, δείχνει τις 5 κινήσεις που πρέπει να κάνεις ως «πρακτικάριος». Καταρχήν πήγαινε με πλάνο. Κάνε μερικές ερωτήσεις στον εαυτό σου, για να καταλάβεις ποιοι ακριβώς είναι οι στόχοι σου από αυτή την πρακτική άσκηση. Επίσης, δες το σαν μια μεγάλη job interview, στην οποία μπορείς να διαπιστώσεις στην πράξη το αν ταιριάζεις στην εταιρία. Και φυσικά η εταιρία να δει αν της ταιριάζεις εσύ. Α, και μην ξεχάσεις μετά το τέλος της πρακτικής, να κρατήσεις επαφές με τους ανθρώπου που γνώρισες, ακόμα κι αν τελικά δεν μείνεις στην επιχείρηση. Δες όλα τα tips παρακάτω.

https://pilbox.themuse.com/image.jpg?url=https%3A%2F%2Fassets.themuse.com%2Fuploaded%2Fattachments%2F38312.jpg%3Fv%3D66c616abc5114424a134079e9136b753a8e147e0acb7c4d2e4eabf299f41e610&prog=1&w=780

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 3 =