αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠέντε tips για να ξοδεύεις λιγότερα χρήματα στο σούπερ μάρκετ

Πέντε tips για να ξοδεύεις λιγότερα χρήματα στο σούπερ μάρκετ

Οι τιμές έχουν πάει στα ύψη. Και η επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ… μοιάζει πιο ακριβή από ποτέ. Από την άλλη, δεν γίνεται να σταματήσεις να ψωνίζεις τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Τι μπορείς να κάνεις όμως για να εξοικονομήσεις χρήματα; Εδώ είναι 5 tips που μπορείς να εφαρμόσεις. Και θα δεις διαφορά στον λογαριασμό σου.

Φτιάχνουμε λίστα

Υπάρχει πάντα ένα χαρτάκι κολλημένο με μαγνητάκι στο ψυγείο και συμπληρώνουμε κάθε φορά που τελειώνει κάτι. Πριν φύγουμε για το μάρκετ τσεκάρουμε μια τελευταία φορά τι έχουμε ήδη στα ντουλάπια και στο ψυγείο και αν λείπει κάτι το προσθέτουμε στη λίστα. Όταν φτάνουμε στο μάρκετ περιοριζόμαστε σε ό,τι είναι γραμμένο στο χαρτάκι μας και δεν ξεφεύγουμε σε περισσότερα.

Πάμε με γεμάτο στομάχι

Πηγαίνουμε πάντα χορτάτοι. Τα μηνύματα πείνας που στέλνει το στομάχι μας, σύμφωνα με έρευνες, μας ωθούν να αγοράσουμε περισσότερα τρόφιμα από αυτά που είχαμε υπολογίσει ότι χρειαζόμαστε. Γι’ αυτό δεν αφήνουμε τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ για μετά τη δουλειά ή μεσημέρι Σαββάτου, πριν το φαγητό, όπως συνηθίζουν οι περισσότεροι. Αν αυτό πάλι δεν είναι εφικτό λόγω έλλειψης χρόνου, τουλάχιστον τρώμε κάτι ελαφρύ πριν πάμε.

Κουπόνια προσφορών

Κρατάμε σε ένα καλαθάκι κουπόνια προσφορών που βρίσκονται μέσα σε εφημερίδες, περιοδικά ή που μας στέλνονται ταχυδρομικώς. Τελευταία μου έστειλαν κουπόνια στο mail μου, τα οποία μπορούν να εκτυπωθούν και να χρησιμοποιηθούν κανονικά. Για προσφορές ημέρας ελέγχουμε και μέσα στο μάρκετ. Θέλει ωστόσο προσοχή εδώ να μην παρασυρθούμε από τη λογική ότι είναι προσφορά και πάρουμε πράγματα που δεν ήταν αρχικά στη λίστα. Έτσι δεν θα βγούμε κερδισμένοι, αφού θα έχουμε πάρει κάτι που δεν ήταν απαραίτητο τη δεδομένη στιγμή.

Μη βιάζεσαι

Σίγουρα είσαι βιαστικός και θέλεις να τελειώνεις μια ώρα αρχύτερα από το σούπερ μάρκετ. Εδώ όμως κάνεις μεγάλο λάθος. Προγραμμάτισε χρόνο και φρόντισε να κοιτάζει από πάνω μέχρι κάτω στα ράφια καθώς στο ύψος του ματιού μας μπαίνουν τα πιο ακριβά και επώνυμα προϊόντα. Οι μεγάλες εταιρίες κάνουν ειδικές συμφωνίες με τα καταστήματα για να προβάλλουν εκεί τα προϊόντα τους. Αντίθετα τα πιο οικονομικά προϊόντα μικρότερων εταιριών θα τα βρούμε χαμηλότερα. Γι’ αυτό βλέπουμε τσεκάρουμε εκμεταλλευόμαστε την ποικιλία που μας δίνεται και σκεφτόμαστε έξυπνα.

Σύγκριση τιμών

Ναι, υπάρχουν διαφορές στις τιμές που θα δεις από σούπερ μάρκετ σε σούπερ μάρκετ. Κάνε σύγκριση τιμών, πριν κάνεις τις αγορές σου. Αν δεν θες να χάσεις πολύ χρόνο πηγαίνοντας στο κάθε κατάστημα, μπορείς να τσεκάρεις τις τιμές και τις προσφορές που παίζουν στο κάθε σούπερ μάρκετ μέσα από την online πλατφόρμα greekdeals.gr.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + twelve =