αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε χαρακτηριστικά που έχουν οι… πολύπλοκοι άνθρωποι

Πέντε χαρακτηριστικά που έχουν οι… πολύπλοκοι άνθρωποι

Τα ανθρώπινα όντα είναι από τη φύση τους εξαιρετικά πολύπλοκα. Έχουμε την ικανότητα να σκεφτόμαστε προς τα εμπρός, να ονειρευόμαστε, να αγαπάμε και να θρηνούμε για την απώλεια αγαπημένων προσώπων. Αλλά αυτό είναι σε σύγκριση με τα ζώα. Τι πραγματικά σημαίνει να είσαι… πολύπλοκος άνθρωπος;

Υπάρχουν κάποιοι που τους αρέσει η απλή ζωή. Έχουν μια δουλειά 9 με 5, έναν/μία σύντροφο και παιδιά, μένουν σε ένα ωραίο σπίτι και πάνε διακοπές μία ή δύο φορές το χρόνο. Δεν δοκιμάζουν νέα πράγματα συχνά, δεν κάνουν τολμηρές επιλογές, και είναι γενικά ευτυχισμένοι.

Αν κάνετε μια ερώτηση σε ένα πολύπλοκο άτομο… δεν θα λάβετε μονολεκτική απάντηση. Οι άνθρωποι αυτοί θα μπουν σε πολλές λεπτομέρειες και θα αφήσουν το μυαλό τους να περιπλανηθεί. Ένα πολύπλοκο άτομο μπορεί να κάνει multitasking και να δείχνει προσοχή στη λεπτομέρεια.

Αναλύουν πάντα ακόμα και τις μικρές λεπτομέρειες. Τείνουν να αγχώνονται. Σε αντίθεση με τους ανθρώπους που τους αρέσει η απλή ζωή και ζουν στο παρόν, οι σύνθετοι άνθρωποι συχνά είτε μένουν στο παρελθόν είτε αγχώνονται για το μέλλον.

Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του, το αμερικανικό learning-mind παραθέτει 5 χαρακτηριστικά που έχουν οι πολύπλοκοι άνθρωποι.

1. Σαφήνεια

Ακούγεται οξύμωρο, πολύπλοκο και ξεκάθαρο, αλλά ένας πολύπλοκος άνθρωπος έχει ξεκάθαρη αίσθηση του τι θέλει να πετύχει. Αυτά τα άτομα ξέρουν ακριβώς τι θέλουν, και έχουν την ικανότητα να επικεντρωθούν στο πώς να πετύχουντα καλύτερα αποτελέσματα για να φτάσουν εκεί που θέλουν.

2. Εστίαση

Οι πολύπλοκοι άνθρωποι είναι σε θέση να «αποκλείσουν» τον θόρυβο του περιβάλλοντος και τους περισπασμούς γύρω τους. Δεν αφήνουν τίποτα να παρέμβει στην εργασία και έχουν την ικανότητά να εστιάζουν και να επικεντρώνονται.

3. Επιλογή

Οι σύνθετοι άνθρωποι κάνουν πάντα διαφορετικές ερωτήσεις για να φτάσουν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν θεωρούν τα πράγματα δεδομένα και είναι ενεργοί στη λήψη αποφάσεων. Η ζωή τους είναι δυναμική, όχι στάσιμη, γιατί κάνουν συνεχώς διαφορετικές επιλογές. Οι πολύπλοκοι άνθρωποι δεν ζουν το ίδιο σύνολο εμπειριών κάθε μέρα.

4. Δέσμευση

Ένα πολύπλοκο άτομο έχει την τάση να δεσμεύεται και να ακολουθεί μια πορεία δράσης, αντί να πέφτει στο πρώτο εμπόδιο.

Η δέσμευση, ωστόσο, δεν υποδηλώνει ότι απλώς «κάνουν τη δουλειά» μηχανικά. Ένα πολύπλοκο άτομο ξέρει γιατί είναι σημαντικό να αφοσιωθεί στην πορεία δράσης του.

5. Challenge

Οι πολύπλοκοι άνθρωποι προκαλούν συνεχώς τον εαυτό τους και βάζουν όλο και πιο δύσκολα challenges. Τους αρέσει επίσης να μαθαίνουν και τους αρέσει να φτάνουν σε σπουδαία επιτεύγματα, είτε πρόκειται για περαιτέρω εκπαίδευση, είτε προχωρημένους στόχους.

Είναι αυτοί που προσπαθούν για το επόμενο επίπεδο και δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι με αυτά που έχουν πετύχει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 3 =