αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι άνθρωποι νομίζουν ότι η επιτυχία θα έρθει αν δουλεύουν 20 ώρες την ημέρα σαν τον Musk. Αυτά είναι βλακίες»: Ο Jack Dorsey προτείνει κάτι διαφορετικό

«Οι άνθρωποι νομίζουν ότι η επιτυχία θα έρθει αν δουλεύουν 20 ώρες την ημέρα σαν τον Musk. Αυτά είναι βλακίες»: Ο Jack Dorsey προτείνει κάτι διαφορετικό

Πρόσφατα ο Jack Dorsey έκανε κριτική στον Elon Musk για τον τρόπο που χειρίζεται το Twitter. O συνιδρυτής και πρώην CEO του Twitter ρωτήθηκε για το αν Musk είναι ο καλύτερος δυνατός διαχειριστής της πλατφόρμας, ο Dorsey είπε: «Όχι. Ούτε πιστεύω ότι ενήργησε σωστά αφότου συνειδητοποίησε ότι timing της εξαγοράς ήταν κακό. Ούτε νομίζω ότι το διοικητικό συμβούλιο έπρεπε να εξαναγκάσει την πώληση».

«Όλα πήγαν στραβά», έγραψε ο Dorsey στο Bluesky, την εναλλακτική πλατφόρμα που ξεκίνησε ο ίδιος πρόσφατα.

Ο Dorsey είχε προηγουμένως ταχθεί δημοσίως υπέρ της συμφωνίας. Πέρυσι δε, χαρακτήρισε τον Musk ως «τη μοναδική λύση».

Πριν μερικές ημέρες, ένας χρήστης του Bluesky είπε ότι ήταν αρκετά λυπηρή η κατάληξη της εξαγοράς, με τον Dorsey να συμφωνεί. Αλλά το Twitter «δεν θα είχε επιβιώσει ποτέ ως δημόσια εταιρεία», πρόσθεσε σε άλλη ανάρτηση. «Θα προτιμούσατε να ανήκει σε hedge funds και ακτιβιστές της Wall Street; Αυτή ήταν η μόνη εναλλακτική λύση».

«Οι άνθρωποι νομίζουν ότι η επιτυχία θα έρθει αν δουλεύουν 20 ώρες την ημέρα σαν τον Musk. Αυτά είναι βλακίες»

Με αφορμή αυτό, αξίζει να θυμηθούμε μια παλαιότερη αναφορά του Dorsey στον Musk.

Μπορεί να ακούμε συχνά πολλούς επιχειρηματίες να λένε ότι δουλεύουν πάρα πολλές ώρες την ημέρα, δουλεύουν μέσα σε Σαββατοκύριακα ή μέσα στην νύχτα για να φτάσουν στην επιτυχία. Φαίνεται όμως ότι ο Jack Dorsey, έχει διαφορετική άποψη.

Όπως τόνισε ο δισεκατομμυριούχος μιλώντας το 2020 στο «The Boardroom: Out of Office Podcast», το μοντέλο σύμφωνα με το οποίο ένας επιχειρηματίας πρέπει να δουλεύει… ως τα χαράματα και να μην έχει ούτε μια ημέρα κενή, είναι ξεπερασμένο. Στην πραγματικότητα, αυτό το μοντέλο οδηγεί στο burnout.

«Θα προτιμούσα να γίνω πιο παραγωγικός, για να κάνω κάθε ώρα σημαντική – ή κάθε λεπτό να έχει νόημα – αντί να πολλαπλασιάσω τον αριθμό των ωρών ή λεπτών που δουλεύω πάνω σε ένα πράγμα», λέει ο Dorsey.

Και συμπληρώνει: «Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι πως όταν αυξάνω τις ώρες εργασίας, μειώνω την ποιότητα μέσα σε αυτό τον χρόνο που έχω». Ο ίδιος βάζει στη συζήτηση και μια ακόμα παράμετρο: Όταν ένας άνθρωπος δουλεύει αμέτρητες ώρες, ουσιαστικά δεν μπορεί να προσέξει τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω του. Κλείνεται σε μία δική του «φούσκα». Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να σε εμποδίσει τελικά από το να φτάσεις στην επιτυχία.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι «επιτυχία σημαίνει ότι εργάζομαι 20 ώρες την ημέρα και κοιμάμαι 4 ώρες- γιατί αυτό διάβασα οτι κάνει ο Elon Musk» λέει με νόημα ο Dorsey και τονίζει: «Αυτά είναι βλακίες».

Ο ιδρυτής του Twitter είχε πει τότε ότι έχει βρει την δική του ρουτίνα, την οποία εφαρμόζει κάθε ημέρα και έτσι καταφέρνει να αυξήσει την παραγωγικότητα του. Ξυπνά πολύ νωρίς το πρωί, αφιερώνει χρόνο στον διαλογισμό (κάτι που τον βοηθά να ”καθαρίζει” το μυαλό του), πίνει τον πρωινό καφέ του, και περπατά 5 μίλια ως το γραφείο (αυτό του παίρνει 1 ώρα και 20 λεπτά). Επίσης διαβάζει βιβλία και ακούει Podcasts κατά την διάρκεια της διαδρομής γιατί έτσι παίρνει παράλληλα νέες γνώσεις.

Ενώ όταν ξεκινά την δουλειά, ο Dorsey φροντίζει να απενεργοποιεί όλους τους αντιπερισπασμούς. Έτσι «μια ώρα ισούται… με 3 ώρες» όπως λέει ο ίδιος. Αφού είναι πολύ πιο παραγωγικός και μπορεί να βγάλει την δουλειά μέσα σε συντομότερο διάστημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − eight =