αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να βγάλεις χρήματα από το blog σου (ναι, μπορείς να ξεκινήσεις από το δωμάτιο σου)

Πέντε τρόποι για να βγάλεις χρήματα από το blog σου (ναι, μπορείς να ξεκινήσεις από το δωμάτιο σου)

Πήρες την μεγάλη απόφαση και ξεκίνησες το blog/site σου. Ακόμα και από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Όπως έχουμε ξανά πει, μπορεί να συμβεί ακόμα και αυτό το σενάριο στην εποχή μας. Έτσι ξεκίνησε και το It’s Possible το 2016, από το δωμάτιο ενός σπιτιού στην Καλλιθέα. Αν κάνεις μια καλή έρευνα αγοράς, σίγουρα θα βρεις εταιρίες ή freelancers που μπορούν να σου φτιάξουν ένα αξιοπρεπές blog/site, με οικονομικό μπάτζετ. Φυσικά αν μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου, γλυτώνεις και τα χρήματα για την κατασκευή του blog.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Μετά όμως έρχεται ένα ερώτημα: Πως μπορεί κάποιος να βγάλει χρήματα από το digital δημιούργημα του; Πριν απαντήσουμε σε αυτό, έχει αξία να δούμε κάτι ακόμα: Το πρώτο ερώτημα δεν είναι το πως θα βγάλεις χρήματα από το blog σου. Το πρώτο ερώτημα είναι το πως θα «πιάσεις» μια καλή επισκεψιμότητα. Αν υπάρχουν αναγνώστες, τότε πιθανότατα θα μπορέσεις να πας και στο επόμενο level που είναι να βγάλεις χρήματα.

Εδώ είναι λοιπόν 5 βασικοί τρόποι για να μετατρέψεις το blog σου σε μια πηγή χρημάτων:

1# Google Ads
Οι γνωστές διαφημισούλες της Google. Απλά κάνεις την αίτηση σου στην Google, παρέχεις τον χώρο που θες, και κάθε μήνα μπαίνει ένα χρηματικό ποσό στον λογαριασμό σου. Το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με το πόσοι χρήστες κάνουν κλικ πάνω στις διαφημίσεις που εμφανίζονται στο blog σου.

2# Affiliate προγράμματα
Διαφημίσεις που σε πληρώνουν με βάση τις πωλήσεις. Υπάρχουν και ελληνικές εταιρίες που παρέχουν τέτοια προγράμματα. Συνήθως βέβαια τα έσοδα είναι μικρά από αυτό το μοντέλο.

3# Πούλα online προϊόντα ή υπηρεσίες
Μπορείς να πουλάς π.χ. e-books ή online μαθήματα. Έχεις το κοινό, έχεις το προϊόν ή την υπηρεσία, και «συνδέεις» όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

4# Απευθείας deals με διαφημιζόμενους
Banners σαν αυτά της Google, αλλά χωρίς κάποιον ενδιάμεσο εδώ. Είναι μια τακτική που μπορεί να σου φέρει καλά έσοδα. Και χωρίς να επηρεάζεται το «καθαρό» περιεχόμενο σου. Αρκεί βέβαια να καταφέρεις να κλείσεις τα deals.

5# Sponsored- πληρωμένο περιεχόμενο.
Αυτή είναι μια τακτική που δεν χρησιμοποιούμε στο It’s Possible. Ωστόσο υπάρχει στην αγορά γενικότερα. Τα δεδομένα απλά: Μια εταιρία σε πληρώνει για να παράξεις το περιεχόμενο που θέλει, και αυτό να δημοσιευτεί στο blog σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 3 =