αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ μετανάστης που έγινε εκατομμυριούχος, παραθέτει 3 tips για να πετύχεις τους στόχους σου το 2018

Ο μετανάστης που έγινε εκατομμυριούχος, παραθέτει 3 tips για να πετύχεις τους στόχους σου το 2018

Κάποτε, έφτανε ως μετανάστης στις ΗΠΑ από την Γιουγκοσλαβία, με μόνο μερικά δολάρια στην τσέπη. Σήμερα, είναι ένας από τους γνωστούς επιχειρηματίες και επενδυτές στον κόσμο. Μιλάμε για τον Robert Herjavec. Το 2003 ίδρυσε την Herjavec Group. Που σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών ασφαλείας στην πληροφορική, στη Βόρεια Αμερική.

Ξέρει καλά από success stories. Και πάντα προσπαθεί να παραθέτει τα δεδομένα με όσο πιο απλά λόγια γίνεται. Μιλώντας στο αμερικανικό CNBC, ο ίδιος δίνει 3 tips, για να πετύχεις τους στόχους σου το 2018.

1# Σχεδίασε όλο το έτος

«Ζω και πεθαίνω με το ημερολόγιο μου» λέει ο Robert Herjavec.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, πάντα προσπαθεί να προγραμματίζει τους 12 μήνες που έχει μπροστά του. «Μου επιτρέπει να διαχειριστώ σωστά τον χρόνο και να βάλω προτεραιότητες», εξηγεί. Σημειώνοντας βέβαια, ότι το πλάνο δεν βγαίνει πάντα στο 100%. Αλλά τον βοηθά να ξέρει που θα βρίσκεται και πότε. Επίσης, με αυτό τον τρόπο είναι πιο αποδοτικός στην καθημερινότητα του, αφού είναι πάντα προετοιμασμένος για ό,τι περιλαμβάνει η ημέρα.

2# Όρισε σαφείς στόχους

«Ο καθορισμός στόχων με βοηθά να βγάζω τον καλύτερο μου εαυτό και να είμαι αποτελεσματικός», τονίζει. Ένα κλειδί για την επίτευξη των στόχων είναι η τήρηση των προθεσμιών. Για αυτό είναι χρήσιμο να έχουμε πάντα ένα χρονοδιάγραμμα. Α, και μην βάζεις πάντα εύκολους στόχους. Αναζήτησε ένα μεγάλο challenge!

3# Πες τους στόχους σου

Ο Robert Herjavec πιστεύει ότι δεν αρκεί να βάζουμε στόχους, κι αν δεν τους πετύχουμε απλά να πάμε παρακάτω. Ένα καλό tips εδώ, είναι να γνωρίζουν και άλλοι άνθρωποι τι θέλεις να κάνεις και πότε. Ίσως να μπορούμε να σε βοηθήσουν κιόλας, αν πρόκειται για συνεργάτες σου. Στην εταιρία του, ο Robert Herjavec εφαρμόζει μια τέτοια τακτική. Υπάρχουν π.χ. 6 σαφείς στόχοι οι οποίοι επικοινωνούνται σε όλη την εταιρία. Με αυτόν τον τρόπο έχεις να «λογοδοτείς» και σε κάποιον άλλο, πέρα από τον εαυτό σου. Και γίνεσαι πιο παραγωγικός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 2 =