αρχικηVIRALΟ κάπως… τρομακτικός λόγος για τον οποίο χαμηλώνουν τα φώτα μέσα στο αεροπλάνο κατά την προσγείωση και απογείωση

Ο κάπως… τρομακτικός λόγος για τον οποίο χαμηλώνουν τα φώτα μέσα στο αεροπλάνο κατά την προσγείωση και απογείωση

Σίγουρα, όταν η συζήτηση φτάνει στα αεροπλάνα, υπάρχουν πολλές απορίες. Και πολλές έχουμε επιχειρήσει να τις λύσουμε. Όπως για παράδειγμα γιατί τα μικρότερα αεροπλάνα είναι καλύτερα από τα μεγαλύτερα. ‘Η γιατί τα παράθυρα στα αεροπλάνα δεν είναι στην ίδια ευθεία με τις θέσεις. Ή -το βασικό- ποιες είναι οι πιο ασφαλείς θέσεις στο αεροπλάνο. Τώρα ο Independent επιχειρεί να μας λυθεί μια άλλη απορία: Γιατί τα αεροπλάνα χαμηλώνουν τα φώτα κατά την προσγείωση και την απογείωση.

Αυτή είναι μια από τις βασικές κινήσεις ασφάλειας στη διάρκεια μιας πτήσης (μαζί με το άνοιγμα των σκιάστρων). Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Την απάντηση δίνει ο πιλότος Chris Cooke που μίλησε στο περιοδικό Travel + Leisure. Όπως είπε πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο για τους επιβάτες, γιατί έτσι θα είναι πιο εύκολο να προσαρμοστεί η όρασή τους πιο γρήγορα στην περίπτωση που υπάρξει ανάγκη έκτακτης εκκένωσης του αεροσκάφους.

«Φανταστείτε να βρίσκεται σε ένα μη οικείο φωτεινό μέρος γεμάτο εμπόδια και εκείνη την στιγμή κάποιος να κλείσει τα φώτα και να σας ζητήσει να βγείτε έξω γρήγορα».

Πηγή: Huffington Post Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 11 =