αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ επιχειρηματίας που αναμένεται να αναλάβει την αλυσίδα Καλογήρου και πριν 38 χρόνια έφερε τη Nike στην Ελλάδα

Ο επιχειρηματίας που αναμένεται να αναλάβει την αλυσίδα Καλογήρου και πριν 38 χρόνια έφερε τη Nike στην Ελλάδα

Αλλαγές στο εμπόριο αναμένεται να επιφέρει η ευδοκίμηση των συζητήσεων εξαγοράς της εταιρείας πολυτελών ειδών Καλογήρου από τον επιχειρηματία Σάμι Φάις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Insider.gr, οι συζητήσεις του επιχειρηματία Σάμι Φάις, ο οποίος έφερε πριν από 38 χρόνια την φίρμα των αθλητικών ειδών Nike στην Ελλάδα, βρίσκονται σε καλό σημείο και πολύ σύντομα θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει κούρεμα χρεών, αναδιάρθρωση δανεισμού και νέα δανειοδότηση.

Σε περίπτωση που το deal εξαγοράς ολοκληρωθεί, τότε η θέση του Σάμι Φάις (φωτο) στο εμπόριο εδραιώνεται ενώ το χαρτοφυλάκιο του που αποτελείται από τα σήματα Puma και Adidas, την ισπανική φίρμα ένδυσης Mango, την αντιπροσωπεία των μοτοσικλετών Indian αλλά και την εξειδικευμένη αθλητική φίρμα Prince που διαθέτει είδη τένις, εμπλουτίζεται.

Η διάσωση πάντως της Καλογήρου θα αποτρέψει ένα ακόμη λουκέτο στην αγορά (από τα πολλά που έχουμε μετρήσει μέχρι σήμερα) το οποίο θα είχε πολλαπλασιαστικές επιτπώσεις στην ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με το σχέδιο που υπάρχει και επικαλούνται οι εργαζόμενοι της αλυσίδας, στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί, με μεγαλύτερο μέτοχο τον Σάμι Φάις, θα μεταβιβασθούν τα σημεία πώλησης και τα σήματα, ενώ έχει αναλάβει την υποχρέωση να διατηρήσει το σύνολο των θέσεων εργασίας.

Η εταιρεία δεσμεύτηκε, επίσης, να καταβάλει τους μισθούς Μαρτίου έως τις 10 Μαΐου, να καταθέσει υπόμνημα με το σχέδιο εξαγοράς, χρονοδιάγραμμα ενεργειών της για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των εργαζομένων.

Η διάσωση της Καλογήρου αποτελεί σημαντική προτεραιότητα και για τις πιστώτριες τράπεζες καθώς με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να διασφαλίσουν ότι θα πάρουν πίσω κάποια από τα χρήματα που έχουν δώσει.

Να σημειωθεί η Καλογήρου με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της εμφανίζει το 2014 ζημιές προ φόρων 11,1 εκατ ευρώ από ζημιές 12,4 εκατ. ευρώ το 2013, ενώ οι συσσωρευμένες ζημιές της αγγίζουν τα 49,5 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα ο Όμιλος εμφανίζει ζημίες μεγάλου ύψους καθώς και ληξιπρόθεσμες οφειλές δανείων ενώ το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων του ομίλου την 31.12.2014, έχει καταστεί αρνητικό. Επίσης έξι από τα ακίνητα της εταιρείας, είναι υποθηκευμένα σε Alpha Bank και Eurobank έναντι 49,85 εκατ ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 3 =