αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 4 κινήσεις για να «δραπετεύσεις» από μια δουλειά που σε έχει απογοητεύσει

Οι 4 κινήσεις για να «δραπετεύσεις» από μια δουλειά που σε έχει απογοητεύσει

Όλοι έχουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας βρεθεί σε μια δουλειά η οποία δεν μας άρεσε ιδιαίτερα, ενώ πολλές ήταν και οι φορές που σκεφτήκαμε να δηλώσουμε παραίτηση για το καλό μας. Οι αποφάσεις που αφορούν το επαγγελματικό μας μέλλον είναι δύσκολες, πόσο μάλλον σε μια εποχή που τα ρίσκα είναι αυξημένα. Αν ωστόσο νιώθετε πως δεν μπορείτε με τίποτα να συνεχίσετε να λειτουργείτε σε ένα συγκεκριμένο χώρο εργασίας, τότε καλό θα ήταν σιγά σιγά να αρχίσετε να ψάχνετε την επόμενη επαγγελματική σας στέγη. Το metro.co.uk προτείνει μερικούς τρόπους για να κάνετε πράξη την επιθυμία σας, όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Σκεφτείτε τα θετικά από μια ενδεχόμενη παραίτηση

Μην επικεντρώνεστε στα αρνητικά της απόφασης. Αναλογιστείτε τι θα σας προσφέρει μια νέα δουλειά και γιατί φτάσατε στο σημείο να μισείτε την προηγούμενη. Δεν είναι ντροπή, έχει συμβεί σε όλους.

Μελετήστε σωστά τις περιγραφές των αγγελιών στις εργασίες που κοιτάτε

Για να σταματήσετε να πέφτετε κάθε φορά στην ίδια παγίδα, σκεφτείτε καλά ποια θα ήταν όντως η ιδανική εργασία για τα γούστα και τα ενδιαφέροντά σας. Ποια είναι τα projects με τα οποία θα θέλατε να ασχοληθείτε και ποιο θα ήταν το ιδανικό αφεντικό για εσάς; Αν απαντήσετε στα ερωτήματα, σίγουρα είστε σε καλό δρόμο.

Βάλτε deadline για τις κινήσεις σας

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα κρίσιμο κομμάτι. Οι προθεσμίες θα σας δώσουν την αίσθηση του επείγοντος και θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε ένα πρόγραμμα για το μέλλον σας.

Ξεκινήστε την αναζήτηση της δουλειάς των ονείρων σας

Μια καλή ιδέα θα ήταν να παρακολουθήσετε εκδηλώσεις και σεμινάρια για τους τομείς που σας ενδιαφέρουν έτσι ώστε να καταλήξετε σε ασφαλή συμπεράσματα. Μιλήστε με επαγγελματίες του κλάδου, όσο πιο κοντά βρίσκεστε σε αυτούς τόσο πιο πιθανό είναι να σας δοθεί κάποια ευκαιρία να εργαστείτε δίπλα τους.

Πηγή: Huffignton Post Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =