αρχικηVIRALΟι λέξεις- κλειδιά που πρέπει να μάθεις στην εκάστοτε τοπική γλώσσα, αν κάνεις ταξίδια

Οι λέξεις- κλειδιά που πρέπει να μάθεις στην εκάστοτε τοπική γλώσσα, αν κάνεις ταξίδια

Υπάρχουν περισσότερες από 6.000 γλώσσες στον κόσμο, αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν μιλάει περισσότερες από δύο ή τρεις.

Τα γλωσσικά εμπόδια μπορεί να προκαλέσουν απογοήτευση ή και προβλήματα, εάν ταξιδεύετε σε μια χώρα όπου οι κάτοικοι δεν μιλούν έστω κάποια υποτυπώδη αγγλικά. Καλό θα ήταν να ξέρουμε ορισμένες φράσεις-κλειδιά που μπορεί να διευκολύνουν την επικοινωνία μας σε ένα ταξίδι.

«Ευχαριστώ»
Ζητώντας ακόμα την πιο απλή πληροφορία όταν είμαστε σε μια ξένη χώρα, το ευχαριστώ είναι αυτό με το οποίο θα κλείσουμε την κουβέντα μας, οπότε είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να μάθουμε πώς μεταφράζεται στη γλώσσα της χώρας που θα επισκεφτούμε.

«Γεια» και «αντίο»
Οι δυο αυτοί χαιρετισμοί είναι επίσης ένας απλός τρόπος να δείξουμε την εκτίμησή μας σε κάποιον με τον οποίο μόλις μιλήσαμε.

«Συγγνώμη»
Το συγγνώμη είναι ακόμα μια φράση που θα χρειαστούμε σε ένα ταξίδι σε μια ξένη χώρα. Είτε πρόκειται να ζητήσουμε οδηγίες για να πάμε κάπου είτε για να διασχίσουμε μια συνωστισμένη αποβάθρα, η λέξη «συγγνώμη» μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.

«Τουαλέτα» 
Για να αποφύγουμε τυχόν δυσκολίες καλό είναι να ξέρουμε πώς μπορούμε να φτάσουμε στην τουαλέτα κάποιου μαγαζιού ρωτώντας στη γλώσσα των ντόπιων.

«Ναι» και «όχι»
Το ναι και το όχι είναι ίσως οι λέξεις που πρέπει οπωσδήποτε να μάθουμε πριν επισκεφτούμε μια ξένη χώρα.

«Πού είναι»
Καμιά φορά ένας χάρτης μπορεί να μας μπερδέψει σχετικά με το πώς θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Αν ξέρουμε βέβαια, να ρωτήσουμε κάποιον ντόπιο στη γλώσσα του, πού είναι το μέρος το οποίο αναζητάμε, μπορεί φτάσουμε στον προορισμό μας χωρίς κόπο.

«Βοήθεια»
Σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, καλό είναι να γνωρίζουμε πώς θα ζητήσουμε βοήθεια στην τοπική γλώσσα.

Πηγή: perierga.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 13 =