αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΞένοι digital νομάδες ψάχνουν πολυτελή σπίτια στην Αττική Ριβιέρα

Ξένοι digital νομάδες ψάχνουν πολυτελή σπίτια στην Αττική Ριβιέρα

Για τους ψηφιακούς νομάδες έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Πρόκειται για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν σε διάφορες πόλεις ή χώρες, ζώντας μοναδικές εμπειρίες ενώ παράλληλα εργάζονται. Η τάση αυτή γίνεται όλο και πιο έντονη, με τη βοήθεια και των νέων τεχνολογιών.

Οι digital νομάδες γίνανε ακόμα περισσότεροι στην covid εποχή (αφού αυξήθηκε και η τηλεργασία). Και η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και στην μετά lockdown εποχή, με πολλές χώρες να θέλουν να προσελκύσουν αυτούς τους remote εργαζόμενους. Μέσα στο παιχνίδι θέλει να μπει και η Ελλάδα. Σε προηγούμενο άρθρο μας γράφαμε μάλιστα και για την σχετική Visa που είναι στα σκαριά.

Σύμφωνα τώρα με πληροφορίες που φέρνει στη δημοσιότητα η Καθημερινή, ήδη καταγράφεται ενδιαφέρον από ξένους digital νομάδες, για να βρουν σπίτια στη χώρα μας.

Στελέχη του κλάδου των ακινήτων επισημαίνουν ότι μέχρι στιγμής, η ζήτηση αυτή αφορά κυρίως βίλες στην Αττική Ριβιέρα, ωστόσο όσο μεγαλώνει το ενδιαφέρον, θα αρχίσει να καταγράφεται ενδιαφέρον και για άλλες περιοχές, που να προσφέρουν και πιο προσιτά ακίνητα. «Εχουμε ήδη γίνει αποδέκτες ζήτησης από ανθρώπους που εντάσσονται στην κατηγορία των ψηφιακών νομάδων. Μέχρι στιγμής, πρόκειται για στελέχη επιχειρήσεων από την Ισλανδία και τη Σουηδία, οι οποίοι ενδιαφέρονται να μετεγκατασταθούν στην Ελλάδα για περίοδο από έξι μήνες μέχρι κι ένα χρόνο. Ενδιαφέρονται για βίλες που κοστίζουν 2.000 έως 3.000 ευρώ/μήνα. Ωστόσο, είναι σαφές ότι πρόκειται είτε για ανώτερη στελέχη επιχειρήσεων, ή για ελεύθερους επαγγελματίες», σημειώνει στην «Κ», ο κ. Νάσος Γαβαλάς, επικεφαλής της Mint, εταιρείας διαχείρισης ακινήτων μέσω πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με το να εργάζονται από τρίτη χώρα, καθώς μέχρι πρόσφατα διέμεναν στην Ισπανία, που είναι μια μεγάλη αγορά για τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων. Πλέον, ένα μέρος των ανθρώπων έχει αρχίσει να εξετάζει την επιλογή της Ελλάδας, η οποία είναι και πιο προσιτή από οικονομικής πλευράς, ιδίως αν υπολογιστούν οι προδιαγραφές που προσφέρουν τα εδώ ακίνητα σε σχέση με το κόστος τους. «Αρχίζει και η Ελλάδα να μπαίνει στον χάρτη των ψηφιακών νομάδων», σημειώνει ο κ. Γαβαλάς.

Ασφαλώς, η σταδιακή προσέλκυση των ψηφιακών νομάδων αναμένεται να επιδράσει καταλυτικά και στην αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων, καθώς θα επιτρέψει σε μία σειρά από επαγγελματίες να διευρύνουν το αντικείμενό τους και να μεταφέρουν ένα μέρος του αποθέματος των ακινήτων που διαχειρίζονται προς τη συγκεκριμένη αγορά. Ουσιαστικά δηλαδή, ορισμένα ακίνητα θα αξιοποιούνται μέσω μεσοπρόθεσμων μισθώσεων, διάρκειας από έξι έως 12 μήνες, αντί για το υφιστάμενο μοντέλο της εκμίσθωσης του κάθε διαμερίσματος ως τουριστικού καταλύματος, με την τιμή να διαμορφώνεται ανά διανυκτέρευση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − 6 =