αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Ελλάδα ετοιμάζει τη δική της visa για Digital Νομάδες

Η Ελλάδα ετοιμάζει τη δική της visa για Digital Νομάδες

Οι πρώτες πληροφορίες είχαν βγει στο φως πριν λίγο καιρό, και τώρα φαίνεται πως τρέχουν οι διαδικασίες. Η Ελλάδα ετοιμάζει τη δική της visa για Digital Νομάδες. Δηλαδή για αυτούς τους remote εργαζόμενους που μπορούν να δουλεύουν από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, με μόνο εργαλείο το laptop και το smartphone τους. Μια τάση που έγινε ακόμα πιο έντονη μέσα στην covid-εποχή και αναμένεται να συνεχιστεί και μετά.

Με αυτή την κίνηση η Ελλάδα θέλει να κάνει ένα άνοιγμα προς Digital Νομάδες από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και όλο τον κόσμο.

Η Ελληνική visa αναμένεται να έχει διάρκεια 12 μηνών με δυνατότητα ανανέωσης για 1+1 χρόνια. Για να αποκτήσει κάποιος, τη συγκεκριμένη βίζα θα πρέπει να παρέχει εργασία σε εργοδότες του εξωτερικού, γεγονός που θα βεβαιώνεται με σχετική σύμβαση εργασίας, ενώ θα ισχύουν και εισοδηματικά κριτήρια. ‘Η ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να είναι freelancer/ επιχειρηματίας με έδρα στο εξωτερικό.

Αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχει πρόβλεψη ώστε οι Νομάδες να μπορούν να φέρουν στην Ελλάδα και τις οικογένειές τους.

Το θέμα βρίσκεται στα χέρια αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη. Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε μάλιστα διευρυμένη διυπουργική τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, αλλά και του Οικονομικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τις Μπαχάμες ως την Κροατία: Ανοίγουν όλο και περισσότερα hotspots για Digital Νομάδες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =