αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝέο κενό ασφαλείας στον Chrome- Κάντε το update

Νέο κενό ασφαλείας στον Chrome- Κάντε το update

Δυστυχώς για την Google, αλλά κυρίως για τους χρήστες της, ο Chrome browser υπέφερε από αριθμό-ρεκόρ νέων επιθέσεων μέσα στο 2021. Τώρα, η χρονιά έρχεται να κλείσει με την 16η«zero-day» ευπάθεια του Chrome για φέτος, όπως ανακοίνωσε η Google μέσα από το επίσημο blog της.

Συγκεκριμένα, η εταιρία επιβεβαίωσε πως μόλις διόρθωσε ένα πολύ σημαντικό κενό ασφαλείας, το οποίο επηρεάζει το Mojo framework του Chromium και χαρακτηρίζεται ως «Critical». Όντας zero-day ευπάθεια, είναι πολύ επικίνδυνη, καθώς αυτό σημαίνει πως οι hackers ανακάλυψαν το κενό ασφάλειας πριν η Google προλάβει να το διορθώσει. Οι χρήστες του Google Chrome σε όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows, Mac και Linux μπορεί να επηρεαστούν αν δεν ενημερώσουν τον browser τους. Επομένως, όπως σημειώνει το Unboxholics.com, μιας και η ενημέρωση κυκλοφορεί πλέον, καλό θα ήταν να σπεύσετε να την κάνετε χειροκίνητα, χωρίς να περιμένετε τον αυτόματο μηχανισμό του Chrome.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως μιας και μιλάμε για ευπάθεια ενός βασικού υποσυστήματος του Chromium είναι πιθανό να επηρεάζονται και άλλοι browsers που το χρησιμοποιούν ως βάση, όπως οι Microsoft Edge, Opera και Samsung Internet. Καλό θα ήταν να ελέγξετε για ενημερώσεις και στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε κάποιον απ’ αυτούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 1 =