αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜε μια μικρή φράση, ο Steve Jobs είχε δώσει το 1997 ίσως την κορυφαία συμβουλή για να φτάσεις στην επιτυχία

Με μια μικρή φράση, ο Steve Jobs είχε δώσει το 1997 ίσως την κορυφαία συμβουλή για να φτάσεις στην επιτυχία

Η εστίαση, είναι αυτό που θα σε φτάσει στην επιτυχία. Χωρίς την εστίαση, είσαι καταδικασμένος να ζήσεις μια ζωή, στην οποία η προσοχή σου θα αποσπάται από τις προτεραιότητες των άλλων. ‘Η μπορεί να πηγαίνεις από το ένα «γυαλιστερό αντικείμενο», στο άλλο. Οκ, έτσι θα κάνεις πολλά πράγματα, αλλά λίγα πράγματα θα γίνουν καλά.

Το 1997, είχε μόλις κάνει το μεγάλο come back στην Apple. Σε ομιλία του στο Worldwide Developers Conference της εταιρίας, έδωσε μια συμβουλή, η οποία είναι ίσως η κορυφαία για να φτάσεις στην επιτυχία.

«Η εστίαση έχει να κάνει με το να λες ‘όχι’», τόνισε ο Steve Jobs.

Στο ακροατήριο της εκδήλωσης, βρίσκονταν προγραμματιστές της Apple, όπως σημειώνει το inc.com. «Ξέρω ότι πολλοί από εσάς, ξοδέψατε πολύ χρόνο δουλεύοντας πάνω σε πράγματα, για τα οποία… σας βάλαμε το πιστόλι στο κεφάλι. Ζητώ συγγνώμη. Νιώθω τον πόνο σας» είπε ο συνιδρυτής της Apple, με το κοινό να ξεσπά σε γέλια.

«Η Apple υπέφερε για αρκετά χρόνια, από την κακή διαχείριση που έκανε στους μηχανικούς της. Υπήρχαν άνθρωποι που πήγαιναν σε 18 διαφορετικές κατευθύνσεις. Κάνοντας αδιαμφισβήτητα ενδιαφέροντα πράγματα» είπε αρχικά ο Jobs, εξηγώντας ότι εκεί υπήρχε ένα πρόβλημα: ήταν σαν μια φάρμα, όπου τα ζώα τράβαγαν το καθένα τον δικό του δρόμο. «Το σύνολο ήταν μικρότερο από το άθροισμα των τμημάτων», τόνισε ο Steve Jobs. Με απλά λόγια: Δεν γίνεται να τα κάνεις όλα. Και όταν προσπαθείς να τα κάνεις όλα, το συνολικό αποτέλεσμα είναι κακό.

Πρέπει να ξέρεις πότε να λες «όχι» και να επικεντρώνεσαι στα σημαντικά πράγματα. Αυτό έκανε και η Apple, μετά την επιστροφή του Steve Jobs εκεί. Μια από τις πρώτες κινήσεις του Jobs τότε, ήταν να συρρικνώσει την σειρά προϊόντων που έβγαζε η εταιρία. Αλλά να βεβαιωθεί, πως οτιδήποτε έβγαζε η Apple, ήταν πραγματικά σπουδαίο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − 6 =