αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜειώνεται στο 24% η φορολογία επιχειρήσεων, για τα εισοδήματα του 2019

Μειώνεται στο 24% η φορολογία επιχειρήσεων, για τα εισοδήματα του 2019

Σε συμφωνία με τους θεσμούς για την μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή για τα κέρδη των επιχειρήσεων το 2019 έχει καταλήξει η κυβέρνηση.

Όπως προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Le Figaro τον Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί μια συνεκτική φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία θα προβλέπει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 28% στο 24% το 2020 για τα εισοδήματα του 2019.

Στη συνέχεια, το 2021 ο συντελεστής θα υποχωρήσει περαιτέρω στο 20%. Με αυτό τον τρόπο, μετά την εμπροσθοβαρή μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο κ. Μητσοτάκης κάνει πράξη με απολύτως συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μια ακόμη από τις βασικές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης.

Θεωρία του οικονομικού επιτελείου είναι ότι οι χαµηλότεροι φορολογικοί συντελεστές θα οδηγήσουν σε περισσότερες επενδύσεις και θέσεις εργασίας.

O εταιρικός φορολογικός συντελεστής µειώνεται από το 28% στο 24% από τα φετινά κέρδη και ο συντελεστής φορολόγησης των µερισµάτων µειώνεται, επίσης, από τα φετινά κέρδη, δηλαδή µερίσµατα που θα διανεµηθούν το 2020, από το 10% στο 5%.

Πηγή: Mononews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 5 =