αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚι όμως, το ξενοδοχείο- πύργος κάτω από την Ακρόπολη… μπορεί να λειτουργήσει

Κι όμως, το ξενοδοχείο- πύργος κάτω από την Ακρόπολη… μπορεί να λειτουργήσει

Σε μια «μεσοβέζικη» λύση οδηγήθηκε χθες το ΚΑΣ στην επανεξέταση της υπόθεσης του δεκαώροφου ξενοδοχείου επί της οδού Φαλήρου 5 στην περιοχή του Μακρυγιάννη, καθώς το συμβούλιο αποδέχθηκε τη σύνδεση του κτιρίου με τα δίκτυα κοινής ωφελείας, αν και επιφυλάχθηκε να εκφράσει τη συνολική του άποψη σχετικά με τη νομιμότητα της οικοδομικής άδειας του έργου, εν αναμονή της εκδίκασης σχετικής προσφυγής στο ΣτΕ στις 10 Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι η τελική μελέτη ανέγερσης του κτιρίου δεν πέρασε από την κρίση του ΚΑΣ, ως ώφειλε, για λόγους που όπως φάνηκε από τη χθεσινή συνεδρίαση θα πρέπει να αναζητηθούν στις υπηρεσίες του υπουργείου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το ξενοδοχείο μπορεί να λειτουργήσει από τη στιγμή που συνδέεται με τα δίκτυα κοινής ωφελείας.

Η ατμόσφαιρα της συνεδρίασης ήταν από την αρχή ηλεκτρισμένη, καθώς η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από τους εργαζομένους στα ξενοδοχεία της εταιρείας στην Αθήνα, ενώ η διατύπωση της γνωμοδότησης δυσκόλεψε τα μέλη του συμβουλίου, που συζητούσαν μέχρι αργά το βράδυ.

Οπως φάνηκε, οι ιδιοκτήτες πήραν οικοδομική άδεια από την Πολεοδομία Αθηνών, ενώ, σύμφωνα με τους τρεις ελέγχους που διενεργήθηκαν, δεν εντοπίστηκε κάτι μεμπτό κατά την εφαρμογή της. Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας υποστήριξαν ότι λόγω της διακοπής των εργασιών που τους έχει επιβληθεί έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική βλάβη.

Πηγή: Καθημερινή

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − nine =