αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Μη βάζεις το κινητό στην πίσω τσέπη του παντελονιού»: 15 απρόσμενα tips για να κρατά η μπαταρία περισσότερο

«Μη βάζεις το κινητό στην πίσω τσέπη του παντελονιού»: 15 απρόσμενα tips για να κρατά η μπαταρία περισσότερο

Χρήσιμες συμβουλές για την μπαταρία του Smartphone για να μεγεθύνετε τη διάρκεια ζωής και να αποφύγετε τον πονοκέφαλο των συχνών φορτίσεων μέσα στην ημέρα, μετά από σκληρή χρήση.

Ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία είναι γνωστό τοις πάσι και δεν θέλει διαπιστευτήρια και αυτό έχει αποδειχθεί στο πέρασμα των καιρών σχετικά με όλες τις ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές.

Επιπλέον πρέπει να έχετε κατά νου πως η μπαταρία μετά από τις 500 επαναφορτίσεις θα έχει εξασθενήσει,χάνοντας παντελώς τη δύναμή της και πιθανόν να χρειαστεί αντικατάσταση για να πιάσετε το μέγιστο της απόδοσης του smartphone σας.

Σήμερα είναι σχεδόν αδύνατο να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς κινητό, διότι αποτελεί μέσο επικοινωνίας, μαθαίνετε ειδήσεις, νέες ταινίες, μουσική, παιχνίδια, Διαδίκτυο – όλα σε ένα gadget. Αλλά συχνά η κατανάλωση της μπαταρίας είναι τόσο γρήγορη που δεν αρκεί ακόμα και για μία μέρα.

Όταν οι μπαταρίες κινητών τηλεφώνων έχουν φτάσει στο όριο ή έχουν αποφορτιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, χάνουν τελικά την ικανότητά τους να διατηρούν μια φόρτιση. Εάν η μπαταρία του κινητού τηλεφώνου σας πεθάνει, δεν χρειάζεται να την πετάξετε αμέσως, γιατί να μην προσπαθήσετε να την αναβιώσετε πρώτα; Ίσως όλες οι ανάγκες της μπαταρίας είναι απλά μια μικρή ώθηση για να γίνει και πάλι λειτουργική.

Εδώ είναι 15 απρόσμενα tips για να κρατά περισσότερο η μπαταρία, όπως τα παρουσιάζει το texnologia.net.

1. Να καθαρίζετε τη θύρα φόρτισης.

Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε τα εξαρτήματα της συσκευής σας. Είναι απαραίτητο να σκουπίσετε όχι μόνο την οθόνη του τηλεφώνου, αλλά και την υποδοχή φόρτισης, καθώς μπορεί να συσσωρευτεί σκόνη και βρωμιά από τις τσέπες. Για τον καθαρισμό, χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα με μυτερό άκρο ή μια οδοντογλυφίδα.

2. Μην ορίζετε πολύ φωτεινή ταπετσαρία.

Ελέγχοντας την ώρα, τα ληφθέντα μηνύματα ή τις αναπάντητες κλήσεις, κοιτάζετε συνεχώς την κύρια οθόνη του smartphone. Φωτεινή και πολύχρωμη προφύλαξη οθόνης στην οθόνη του τηλεφώνου λίγο πολύ καταναλώνουν ενέργεια. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μια ασπρόμαυρη ταπετσαρία. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνετε το ενεργειακό κόστος.

3. Μην Βάζετε το smartphone στην πίσω τσέπη του παντελονιού σας.

Κατά τη διάρκεια ζεστού καιρού, προσπαθήστε να μην κουβαλάτε το τηλέφωνο όλη την ώρα στην τσέπη σας. Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας του αέρα, το smartphone θερμαίνεται εύκολα και η θερμότητα ακόμη και από τα χέρια σας συμβάλλει σε ακόμη μεγαλύτερη υπερθέρμανση της μπαταρίας και έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια ενέργειας.

4. Απενεργοποιήστε την αυτόματη περιστροφή της οθόνης.

Απενεργοποιήστε τη λειτουργία «Αυτόματη περιστροφή οθόνης» και ενεργοποιήστε την μόνο εάν είναι απαραίτητο. Για αυτή τη λειτουργία ενεργοποιείται ένας ειδικός αισθητήρας, ο οποίος καταναλώνει μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας.

5. Να απεγκαταστήσετε Applications που δεν σας χρειάζονται.

Ελέγχοντας διάφορες περιττές εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο τηλέφωνό σας θα διαπιστώσετε όταν τις χρησιμοποιείτε μία φορά τη βδομάδα ότι απλά τις κλείνετε και δεν τερματίζεται η λειτουργία τους. Αλλά τα προγράμματα συνεχίζουν να τρώνε την μπαταρία, λειτουργώντας στο παρασκήνιο. Επομένως, σε πρώτη φάση απενεργοποιήστε τες και αν δεν τις χρησιμοποιείτε τακτικά, καλό θα ήταν να τις απεγκαταστήσετε.

6. Μην επιλέγετε τη μέγιστη φωτεινότητα της οθόνης.

Ενώ βρίσκεστε σε κλειστό χώρο, μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης τουλάχιστον κατά 30-40%. Συνήθως, αυτός ο φωτισμός είναι αρκετός για να δείτε κανονικά όλες τις πληροφορίες στην οθόνη, ώστε να μειώσετε το κόστος ενέργειας της μπαταρίας σας.

Όταν βρίσκεστε έξω, μην βάζετε τη φωτεινότητα στο μέγιστο. Χρησιμοποιήστε καλύτερα την ειδική λειτουργία «Προσαρμογή στις συνθήκες φωτισμού»: θα σας επιτρέψει να προβάλετε σωστά την οθόνη ακόμα και στον ήλιο και απενεργοποιείται αυτόματα μετά από 15 λεπτά.

Αυτή η λειτουργία καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από ό, τι συνεχώς τρέχει η οθόνη σας με πλήρη φωτεινότητα, φυσικά, αλλά θα έχετε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στρέφοντας τη φωτεινότητα της οθόνης σας στο χαμηλότερο επιπέδο που μπορείτε να ανεχτείτε και αφήσετε εκεί.

Περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στοιχείο του τηλεφώνου σας, η οθόνη καταναλώνει την ζωή μπαταρίας με καταστροφικό ρυθμό. Τα περισσότερα τηλέφωνα περιλαμβάνουν μια λειτουργία αυτόματης φωτεινότητας που ρυθμίζει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης ώστε να ταιριάζει στα επίπεδα φωτισμού περιβάλλοντος.

7. Απενεργοποιήστε τη δόνηση.

Η λειτουργία της δόνησης αποφορτίζει πολύ την μπαταρία. Επομένως, προσπαθήστε να τη χρησιμοποιήσετε μόνο όταν είναι απαραίτητο. Σε άλλες περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία ήχου ή απενεργοποιήστε τελείως τον ήχο.

Η λειτουργία δόνησης στο smartphone απαιτεί στην πραγματικότητα περισσότερο ρεύμα από ό,τι οι ήχοι κλήσης, πράγμα λογικό αν σκεφτείτε ότι το τηλέφωνο δεν κάνει απλά έναν θόρυβο αλλά κινείται κιόλας.

Απενεργοποιήστε τη δόνηση. Εάν δεν χρειάζεστε πραγματικά αυτή την πρόσθετη ευαισθητοποίηση, απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις δόνησης για τις εισερχόμενες κλήσεις. Χρειάζεται πραγματικά περισσότερη ενέργεια για να δονηθεί το τηλέφωνό σας από ό, τι για να χτυπήσει σε περίπτωση κλήσης. Απενεργοποιήστε επίσης την απτική ανατροφοδότηση (το buzz που λαμβάνετε από την πληκτρολόγηση στο πληκτρολόγιο).

8. Αυτόματο κλείδωμα οθόνης σε 15 δευτερόλεπτα.

Ορίστε την οθόνη του smartphone σας να απενεργοποιείται αυτόματα. Επιλέξτε τον ελάχιστο χρόνο για την απενεργοποίηση της οθόνης. Στη συνέχεια, η κατανάλωση της μπαταρίας θα μειωθεί, ακόμα και αν ξεχάσετε να κλειδώσετε το τηλέφωνο, τότε θα κλειδωθεί αυτόματα.

9. Απενεργοποιήστε το GPS, Bluetooth και το Wi-Fi όταν δεν σας χρειάζονται.

Ο ενσωματωμένος GPS-πλοηγός, το Bluetooth και το Wi-Fi καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Επομένως, αν σε μια συγκεκριμένη στιγμή δεν χρησιμοποιείτε αυτές τις λειτουργίες για να εντοπίσετε ή να μεταφέρετε δεδομένα απενεργοποιήστε τα.

10. Απενεργοποιήστε το τηλέφωνο κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου.

Για να κάνετε τη μπαταρία να διαρκεί περισσότερο, απενεργοποιήστε το smartphone τις νυχτερινές ώρες όταν κοιμάστε. Η μπαταρία θα κρυώσει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και θα αποφύγει περαιτέρω δυσλειτουργίες όταν θα ενεργοποιήσετε τη συσκευή και πάλι.

11. Απενεργοποιήστε την αυτόματη ενημέρωση του email.

Η συνεχής ενημέρωση για τα νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι πολύ χρήσιμη, ειδικά εάν τα χρειάζεστε για τη δουλειά.

Ωστόσο, η απαίτηση του τηλεφώνου να ελέγχει συνεχώς για νέα μηνύματα είναι καταστροφική για τη μπαταρία οπότε μπορείτε να ρυθμίσετε το κινητό σας ώστε να ελέγχει για παράδειγμα κάθε 30 λεπτά τα νέα εισερχόμενα.

12. Κρατήστε το Smartphone δροσερό.

Εάν έχετε αγγίξει ποτέ το τηλέφωνό σας και παρατηρήσατε ότι είναι πιο καυτό από το συνηθισμένο, είναι πιθανότατα επειδή χρησιμοποιεί υπερβολικά μεγάλη ποσότητα ενέργειας.

Αυτό συμβαίνει μερικές φορές όταν το τηλέφωνο είναι σε φόρτιση, εάν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή που απαιτεί μεγάλη μνήμη ή όταν η συσκευή είναι εκτεθειμένη σε ηλιακό φως.

13. Απενεργοποιήστε το 3G, 4G, 5G.

Εάν η συσκευή σας είναι συμβατή με 4G, χρησιμοποιήστε μόνο όταν είναι απαραίτητο ή αν δεν βρίσκεστε σε Wi-Fi.

Η απενεργοποίηση της λειτουργίας 4G κατά τη διάρκεια του Wi-Fi θα εξοικονομήσει φορτία μπαταρίας, ακόμη και δεδομένα, αν αυτό σας απασχολεί.

Για το Android, μεταβείτε στις ρυθμίσεις, βρείτε δεδομένα για κινητά και σύρετε το διακόπτη στη θέση OFF.

Για το iOS, μπορείτε να απενεργοποιήσετε οποιαδήποτε σύνδεση δικτύου πηγαίνοντας στο κέντρο ελέγχου και ενεργοποιώντας τη λειτουργία αεροπλάνουου.

14. Χρησιμοποιήστε το Greenify.

Σε αντίθεση με πολλές εφαρμογές Android που ισχυρίζονται ότι βελτιστοποιούν την απόδοση και αυξάνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η Greenify λειτουργεί πραγματικά. Το Greenify σάς επιτρέπει να θέτετε άλλες εφαρμογές σε κατάσταση αδρανοποίησης όταν δεν χρησιμοποιούνται, εμποδίζοντας τους να λειτουργούν στο παρασκήνιο.

Αυτό απαλλάσσει τους πόρους του συστήματος και ενισχύει την απόδοση της μπαταρίας, αλλά απαιτεί λίγη σκέψη. Για να είναι αποτελεσματικό το Greenify, δεν μπορείτε απλώς να κάνετε αδρανοποίηση σε κάθε εγκατεστημένη εφαρμογή. Αλλά επειδή υπάρχουν πολλές εφαρμογές Android που εκτελούν ενέργειες που δεν γνωρίζετε, αυτό είναι ένα χρήσιμο εργαλείο.

Αναμφισβήτητα είναι ένα πολύτιμο μέσο, το οποίο είναι απαραίτητο σε πολλές περιπτώσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή του Amazon για να αναζητήσετε τα στοιχεία που θέλετε να αγοράσετε, αλλά δεν θέλετε να λειτουργεί στο παρασκήνιο ή να στείλει ειδοποιήσεις. Μπορεί να υπάρχουν άλλες εφαρμογές στη συσκευή σας Android που λειτουργούν στο παρασκήνιο χωρίς καλό λόγο. Η Greenify το σταματά αυτό, στέλνοντας αυτές τις εφαρμογές σε κατάσταση αδρανοποίησης, γεγονός που μειώνει την επίδρασή τους στο σύστημα, εξοικονομώντας έτσι τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενώ παράλληλα βελτιώνει την απόδοση.

15. Μάθετε να χρησιμοποιείτε την διαχείριση εργασιών – Task Managing.

Η διαχείριση εργασιών είναι σημαντική, διατηρεί τον επεξεργαστή χωρίς να χρειάζεται να εργάζεται υπερωριακά για κανένα λόγο και να αποστραγγίζει ακόμα περισσότερο την μπαταρία σας.

iOS: Κάντε διπλό κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα και, στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα σε οποιαδήποτε εφαρμογή και κάντε κλικ στο κουμπί μείον στη γωνία για να καταργήσετε τη συγκεκριμένη εφαρμογή από τη μνήμη.

Android 4.0+: Αν έχετε μια εφαρμογή διαχείρισης εργασιών στο Android 4.0+, ξεφορτωθείτε την! Το Android 4.0 έχει εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικό διαχειριστή εργασιών από μόνο του και οι εφαρμογές διαχείρισης εργασιών τρίτου μέρους θα αποστραγγίζουν πραγματικά περισσότερη μπαταρία από ό, τι θα εξοικονομήσουν. Πατήστε το κουμπί «Πρόσφατες εφαρμογές» και στη συνέχεια σύρετε κάθε εργασία προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά μέχρι να εξαφανιστεί. Αν δεν διαθέτετε ένα κουμπί πρόσφατων εφαρμογών, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί κεντρικού υπολογιστή. Επαναλάβετε συχνά, όπως πριν κλειδώσετε το τηλέφωνό σας.

Android 2.3+: Κατεβάστε και εγκαταστήστε μια εφαρμογή διαχείρισης εργασιών τρίτου μέρους, ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 1 =