αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚι όμως, το καλοκαίρι είναι μια τέλεια στιγμή για να ψάξεις για δουλειά. Εδώ είναι οι 4 λόγοι να το κάνεις

Κι όμως, το καλοκαίρι είναι μια τέλεια στιγμή για να ψάξεις για δουλειά. Εδώ είναι οι 4 λόγοι να το κάνεις

Οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους το καλοκαίρι ως μια επαγγελματικά κενή περίοδο. Το βλέπουμε και στην Ελλάδα. Είναι η περίοδος που οι περισσότεροι στη χώρα μας κάνουν διακοπές, βρίσκονται το μεγαλύτερο διάστημα σε κάποια παραλία και σίγουρα δεν απαντούν (τουλάχιστον άμεσα) σε επαγγελματικά emails.

Από την άλλη μεριά, τα περισσότερα στελέχη επιχειρήσεων είναι επίσης σε… παραλίες ή εργάζονται σε πολύ πιο χαλαρούς ρυθμούς. Κάπως έτσι, δημιουργείται ένα περίεργο κλίμα και από τις δύο μεριές -του υποψήφιου εργαζόμενου και του υποψήφιου εργοδότη- και το καλοκαίρι έχει καθιερωθεί ως μια «νεκρή» περίοδος, σε σχέση με την αναζήτηση εργασίας.

Κι όμως, το καλοκαίρι είναι μια πολύ καλή περίοδος για να αναζητήσεις εργασία. Εδώ είναι 4 λόγοι.

1- Λιγότερος ανταγωνισμός. Είπαμε, τότε οι περισσότεροι είναι διακοπές. Άρα είναι η στιγμή που μπορείς να κάνεις τις κρούσεις σου, χωρίς να υπάρχει συνωστισμός.

2- Τα στελέχη προσλήψεων είναι λιγότερο απασχολημένα. Αν καταφέρεις να τα βρεις φυσικά στο γραφείο. Είναι αλήθεια όμως, ότι με εξαίρεση τις ημέρες γύρω από τον 15αυγουστο, αυτό δεν είναι απίθανο. Και μάλιστα θα βρεις τα στελέχη σε πολύ πιο χαλαρούς ρυθμούς.

3- Έχεις πιο χαλαρά ωράρια, άρα είσαι ευέλικτος για τη συνέντευξη. Δεν έχει σημασία μόνο η διαθεσιμότητα της άλλης πλευράς. Αλλά και η δική σου διαθεσιμότητα. Το καλοκαίρι τα ωράρια σου είναι πιο χαλαρά. Άρα μπορείς να κλείσεις τις συναντήσεις που θες.

4- Συχνά, οι εταιρίες κάνουν το σχεδιασμό το καλοκαίρι. Δεν ισχύει σε όλες τις εταιρίες, ωστόσο υπάρχουν αρκετές που κάνουν τον σχεδιασμό για την νέα σεζόν, εν μέσω καλοκαιριού. Άρα δεν πρέπει να χάσεις χρόνο, αφού το «παζλ» τους θα έχει σχηματιστεί ήδη τον Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη. Τώρα είναι η στιγμή για να κάνεις τις κινήσεις σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × four =