αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΡώτησα το ChatGPT τι δουλειές μπορώ να κάνω για να βγάζω χρήματα ενώ παράλληλα ταξιδεύω. Και απάντησε

Ρώτησα το ChatGPT τι δουλειές μπορώ να κάνω για να βγάζω χρήματα ενώ παράλληλα ταξιδεύω. Και απάντησε

Μέσα στην πανδημία πολλοί άνθρωποι ξεκίνησαν να δουλεύουν remote. Μια τάση που συνεχίζεται δυναμικά. Άλλωστε οι νέες τεχνολογίες δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Αλλά τι δουλειές μπορεί να κάνει κάποιος για να βγάζει χρήματα ενώ παράλληλα ταξιδεύει από μέρος σε μέρος; Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε για την πρόταση που έκανε ο γνωστός travel δημιουργός περιεχομένου, Ευτύχης Μπλέτσας, όταν τον ρώτησαν.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Με την συζήτηση γύρω από το ChatGPT να είναι καυτή, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το ερώτημα στην AI. Και φυσικά η Τεχνητή Νοημοσύνη είχε μερικές συγκεκριμένες συμβουλές να παραθέσει.

«Τι δουλειές μπορώ να κάνω για να βγάζω λεφτά ενώ παράλληλα ταξιδεύω;» ρώτησα το ChatGPT. Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, η AI ξεκίνησε να… γράφει. Η απάντηση της ήταν η εξής:

«Υπάρχουν αρκετές δυνατότητες για να εργαστείτε και να ταξιδεύετε ταυτόχρονα. Ορισμένες ιδέες που μπορείτε να εξετάσετε είναι οι εξής:

1. Εργασία από απόσταση (remote work): Πολλές εταιρείες προσφέρουν τη δυνατότητα εργασίας από απόσταση, όπου μπορείτε να εργάζεστε από οπουδήποτε βρίσκεστε με μόνες απαιτήσεις έναν υπολογιστή και σύνδεση στο διαδίκτυο.

2. Freelancing: Αν έχετε εξειδίκευση ή δεξιότητες σε συγκεκριμένους τομείς, μπορείτε να γίνετε freelancer και να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας σε πελάτες από όλο τον κόσμο. Παραδείγματα είναι η ανάπτυξη ιστοσελίδων, ο σχεδιασμός γραφικών, η μετάφραση, η συγγραφή περιεχομένου κ.λπ.

3. Ψηφιακό μάρκετινγκ: Το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι ένας αναπτυσσόμενος τομέας και προσφέρει πολλές ευκαιρίες. Μπορείτε να εξειδικευθείτε σε social media, περιεχόμενο, διαφήμιση ή ανάλυση δεδομένων και να εργαστείτε είτε ως freelancer είτε για μια εταιρεία.

4. Διδασκαλία online: Αν έχετε ειδίκευση ή γνώσεις σε συγκεκριμένα μαθήματα ή δεξιότητες, μπορείτε να διδάξετε online. Υπάρχουν πλατφόρμες όπως το Udemy ή το Teachable που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε τα δικά σας μαθήματα και να τα προσφέρετε σε ενδιαφερόμενους μαθητές.

Αυτές είναι μόνο μερικές ιδέες για να σας βοηθήσω να ξεκινήσετε. Είναι σημαντικό να εξετάσετε τις δικές σας δεξιότητες, ενδιαφέροντα και προτιμήσεις για να επιλέξετε μια εργασία που σας ταιριάζει και σας επιτρέπει να ταξιδεύετε ελεύθερα».

Θέλοντας να κάνουμε τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα, στη συνέχεια εστίασα στο πως μπορεί κάποιος να ξεκινήσει. Η ερώτηση μου προς το ChatGPT σαφής: «Μπορείς να μου παραθέσεις περισσότερες online πλατφόρμες μέσα από τις οποίες μπορώ να βρω remote δουλειές;». Η AI ξεκίνησε να φτιάχνει μία λίστα με τέτοιες πλατφόρμες και μάλιστα έγραψε και μία σύντομη περιγραφή για την κάθε περίπτωση. Παρέθεσε και ενεργά links έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να μεταφερθεί απευθείας στην εκάστοτε πλατφόρμα, χωρίς να ψάξει στο ίντερνετ. Εδώ η απάντηση της:

«Υπάρχουν πολλές online πλατφόρμες όπου μπορείτε να βρείτε remote δουλειές. Ορισμένες από αυτές είναι:

  1. Upwork (www.upwork.com): Μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες freelancing, όπου μπορείτε να βρείτε διάφορες εργασίες σε διάφορους τομείς όπως ανάπτυξη λογισμικού, σχεδιασμό γραφικών, μετάφραση και δημιουργία περιεχομένου.
  2. Freelancer (www.freelancer.com): Άλλη μια δημοφιλής πλατφόρμα freelancing που προσφέρει ευκαιρίες σε διάφορους τομείς.
  3. Fiverr (www.fiverr.com): Εδώ μπορείτε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας με βάση συγκεκριμένες προσφορές (gigs), όπως σχεδιασμός λογοτύπου, επεξεργασία βίντεο, ακαδημαϊκή συγγραφή κ.λπ.
  4. Toptal (www.toptal.com): Αν είστε ειδικός στον τομέα της ανάπτυξης λογισμικού, η Toptal σας επιτρέπει να συνδεθείτε με υψηλού επιπέδου πελάτες που αναζητούν εξειδικευμένους επαγγελματίες.
  5. Remote.co (www.remote.co): Αυτή η πλατφόρμα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά σε remote δουλειές και προσφέρει ευκαιρίες σε διάφορους τομείς όπως μάρκετινγκ, ανάπτυξη λογισμικού κ.α.».
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + eighteen =