αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚατεδαφίζονται οι εγκαταστάσεις της πρώην Softex- Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης

Κατεδαφίζονται οι εγκαταστάσεις της πρώην Softex- Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης των κτιρίων της πρώην Αθηναϊκής Χαρτοποιίας, που εκτείνονται σε οικόπεδο 50 στρεμμάτων στην οδό Χαρτεργατών και στην Ιερά Οδό στον Βοτανικό. Το ακίνητο, που έχει περιέλθει στην κυριότητα της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Dimand, περιλαμβάνει συνολικά έντεκα κτίρια των 20.000 τετραγωνικών μέτρων, στα οποία υπήρχαν μηχανολογικός εξοπλισμός, αποθήκες ρολών, χαρτόμαζας, πολυαιθυλαινίου και ανταλλακτικών, όπως και η παραγωγή χαρτοσάκων και το ξυλουργείο. Τα κτίρια της πρώην Softex είχαν πληγεί από τους σεισμούς του 1981, του 1991 και του 2019, αλλά και από δύο πυρκαγιές, το 1994 και το 2015.

Όπως σημειώνει η Καθημερινή, η Dimand με επικεφαλής τον Δημήτρη Ανδριόπουλο σχεδιάζει στην έκταση την ανάπτυξη, κυρίως, χώρων γραφείων, χωρίς όμως να έχει αποκλειστεί η δημιουργία κατοικίας, με την ανάπλαση της έκτασης να εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024. Οι εγκαταστάσεις της πρώην Softex –το σήμα περιήλθε το 2016 υπό τον έλεγχο της ελληνικής βιομηχανίας χάρτου Intertrade Hellas– παραμένουν αναξιοποίητες τουλάχιστον την τελευταία εξαετία, με την Dimand να δρομολογεί μία από τις μεγαλύτερες αστικές παρεμβάσεις με θετική επίδραση στην αγορά ακινήτων των ευρύτερων συνοικιών, του Βοτανικού, του Κεραμεικού και του Γκαζιού.

Η τοποθεσία του ακινήτου είναι κομβική, εάν ληφθεί υπόψη ότι βρίσκεται ανάμεσα στις Λεωφόρους Κηφισού και Αθηνών, σε απόσταση 800 μέτρων από τον σταθμό μετρό «Ελαιώνας» και περίπου 1.000 μέτρα από τον σταθμό «Κεραμεικός».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 2 =