αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Lenovo ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ

Η Lenovo ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ

Ο Όμιλος Lenovo ανακοίνωσε σήμερα τριμηνιαία αποτελέσματα ρεκόρ, με ιστορικά υψηλά τόσο για τα κέρδη όσο και για τα έσοδα του, ενώ το τρίμηνο που μας πέρασε είναι το πρώτο που ο Όμιλος ανακοίνωσε έσοδα ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εστίαση της εταιρείας στην καινοτομία και την κερδοφορία που υποστηρίζεται από λειτουργική αριστεία, βοήθησε στην αντιμετώπιση των ευρύτερων προκλήσεων εφοδιασμού της βιομηχανίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και προσέφερε ταχεία ανάπτυξη και κερδοφορία σε όλες τις  επιχειρηματικές μονάδες του Ομίλου σε όλον τον κόσμο.

Σημαντική βελτίωση σημειώθηκε στην απόδοση της Lenovo από έτος σε έτος. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν με ρυθμό άνω του 50% για 6ο συνεχόμενο τρίμηνο, με το 3ο τρίμηνο να αυξάνονται κατά 62% σε ετήσια βάση, στα 640 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Το περιθώριο καθαρού κέρδους βελτιώθηκε σχεδόν κατά μία μονάδα, φέρνοντας πιο κοντά τον στόχο του Ομίλου για διπλασιασμό του σε τρία χρόνια. Τα έσοδα προ φόρων ανήλθαν στο ρεκόρ 855 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, αυξημένα κατά 45% από έτος σε έτος, ενώ τα έσοδα του Ομίλου συνέχισαν την ισχυρή αναπτυξιακή τους τροχιά, φτάνοντας το ρεκόρ των 20,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, αυξημένα κατά 17% από έτος σε έτος.

Η Lenovo συνεχίζει να επενδύει σημαντικά στην καινοτομία, με τις δαπάνες Ε&Α για το τρίμηνο να αυξάνονται κατά 38% από έτος σε έτος, ως μέρος της ευρύτερης δέσμευσης της εταιρείας να διπλασιάσει τις επενδύσεις Ε&Α μέσα σε τρία χρόνια. Οι επενδύσεις στοχεύουν στον μετασχηματισμό της Lenovo σε εταιρεία λύσεων και υπηρεσιών, αναπτύσσοντας τεχνολογίες εστιασμένες στην αρχιτεκτονική “New IT” του “Client-Edge-Cloud-Network-Intelligence”. Στο μέλλον, η εταιρεία θα παραμένει επικεντρωμένη στην 3S στρατηγική της (Smart devices/IoT, Smart Infrastructure, Smart Verticals) αξιοποιώντας τις συνεχείς ευκαιρίες για βιώσιμη ανάπτυξη και βελτιώσεις κερδοφορίας σε όλους τους τομείς της επιχείρησης, με στόχο να διατηρήσει την επιτυχημένη τροχιά της προς διψήφια αύξηση του καθαρού περιθωρίου κέρδους της, έως το τέλος του οικονομικού έτους 2023/2024.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 20 =