αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚαταγγελίες για υπό κατασκευή πελώρια ξενοδοχεία που «κρύβουν» την Ακρόπολη

Καταγγελίες για υπό κατασκευή πελώρια ξενοδοχεία που «κρύβουν» την Ακρόπολη

Αναβρασμός έχει δημιουργηθεί σου κατοίκους που μένουν γύρω από την Ακρόπολη, λόγω των νέων ξενοδοχείων που χτίζονται και αλλάζουν το τοπίο. Στο επίκεντρο του διχασμού είναι δύο ξενοδοχεία στην Μακρυγιάννη και στο Κουκάκι, τα οποία έχουν προκαλέσει λόγω του ύψους τους την αντίδραση των κατοίκων. Τα ξενοδοχεία αυτά, πέρα των όποιων άλλων προβλημάτων φέρουν στις περιοχές αυτές, δημιουργούν πρόβλημα ακόμα και στην θέα… της Ακρόπολης.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν στείλει επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκη και το δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη και ζητούν να γίνει επανεξέταση των οικοδομικών αδειών που έχουν εκδοθεί ή βρίσκονται προς έκδοση και την τροποποίηση των όρων δόμησης της περιοχής.

Η επιστολή των κατοίκων

«Τα τελευταία χρόνια, ξεκίνησε η ανέγερση νέων, 10ώροφων κτιρίων στην περιοχή Μακρυγιάννη, η πολεοδομική συγκρότηση της οποίας χαρακτηρίζεται από 6-7ώροφες αστικές πολυκατοικίες. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την αθρόα έλευση μαζικού και μη τουρισμού και την άλωση του δημόσιου χώρου από τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος οδηγούν σε διωγμό την κατοικία από την ιστορική περιοχή. Μέσα στο 2018 ξεκίνησε η κατασκευή ενός δεκαώροφου ξενοδοχείου επί της οδού Φαλήρου και μόλις λίγους μήνες αργότερα εγκρίθηκε έπειτα από ομόφωνη θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ η ανέγερση δεύτερου 9ώροφου ξενοδοχείου, επί της οδού Μισαραλιώτου.

Αυτή η νέα ξενοδοχειακή μονάδα τεράστιου μεγέθους (5.300 τ.μ. με τρία υπόγεια γκαράζ) εάν υλοποιηθεί όπως εγκρίθηκε από το ΥΠΠΟ, θα αποτελέσει μια πολεοδομική βόμβα στην καρδιά της περιοχής Μακρυγιάννη και θα ολοκληρώσει λόγω του ύψους της (30 μέτρα σε μια περιοχή που τα υπόλοιπα κτίρια δεν υπερβαίνουν τα 21 μέτρα) τη δημιουργία ενός τείχους δεκαώροφων κτιρίων κάτω από τον Ιερό Βράχο.

Ζητάμε τώρα από την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μυρσίνη Ζορμπά , τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κύριο Γιώργο Σταθάκη και το Δήμαρχο Αθηναίων κύριο Γιώργο Καμίνη : – Την αποτελεσματική προστασία, σύμφωνα με το άρθρο 24 του Συντάγματος, του παγκόσμιου πολιτιστικού αγαθού του Μνημείου της Ακρόπολης – Την ΑΜΕΣΗ θέσπιση ηπιότερων όρων δόμησης και χρήσεων γης στην περιοχή Μακρυγιάννη – Την επανεξέταση όλων των διοικητικών πράξεων που αφορούν στις εγκρίσεις ανέγερσης κτιρίων-ξενοδοχείων μαμούθ στην περιοχή Μακρυγιάννη. Ψήφισε κι εσύ τώρα και διάδωσέ το !!! -Οι κάτοικοι του Μακρυγιάννη – Μακρυγιάννη S.O.S.!!!

Με την υποστήριξη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) και του Δικτύου Οργανώσεων και Πολιτών για το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας
-Εξωραϊστικός, Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος < Ο Αρδηττός>
-Γειτονιά, Νεάπολη Εξαρχείων
-Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πλάκας
-Κίνηση Πολιτών Κολωνακίου -Κίνηση Πεζή
-Μέγας Αλέξανδρος(Γκάζι, Κεραμεικός, Ρουφ) -Σύλλογος των Αθηναίων
-Σύλλογος Κατοίκων Θησείου – Πολιτιστικός Σύλλογος <ο Μακρυγιάννης>
-Σύλλογος Κατοίκων και Επαγγελματιών < Τα Εξάρχεια> »

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + ten =