αρχικηVIRALΤο μικρό ταβερνάκι των 20 θέσεων, που βραβεύτηκε ως το καλύτερο εστιατόριο στον πλανήτη (ΦΩΤΟ)

Το μικρό ταβερνάκι των 20 θέσεων, που βραβεύτηκε ως το καλύτερο εστιατόριο στον πλανήτη (ΦΩΤΟ)

Το «Όσκαρ» της γαστρονομίας αυτή τη φορά δεν απονεμήθηκε σε κάποιο γκουρμέ πανάκριβο εστιατόριο, αλλά σε ένα ταβερνάκι που μοιάζει με σπίτι, που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει πάνω από 20 άτομα και εξωτερικά δεν προδιαθέτει με τίποτα ότι μπορεί να ικανοποιήσει γευστικά τον κόσμο.

Όπως αναφέρει το Ποντίκι, το Wofgat βρίσκεται στη Νότια Αφρική και προς γενική έκπληξη πήρε τα «εύσημα» από τα φημισμένα World Restaurant Awards, όπου και το ανακήρυξαν ως το καλύτερο εστιατόριο της χρονιάς.

«Δεν αισθάνομαι ότι το αξίζω, οι συνεργάτες μου είναι αυτοί που πηγαίνουν κάθε μέρα να μαζέψουν χόρτα, παχύφυτα και σπανάκι που πρέπει να υπάρχουν εδώ… Το εστιατόριο αυτό είναι το μωρό τους. Ανυπομονώ να γιορτάσω μαζί τους πίνοντας ένα ποτήρι νοτιοαφρικανικού αφρώδους κρασιού» σχολίασε γεμάτος μετριοφροσύνη κατά τη διάρκεια της απονομής.

Το μενού γευσιγνωσίας των επτά πιάτων κοστίζει μόλις 55 ευρώ. Με πιάτα όπως τα διπλομαγειρεμένα φύκια, το αγγελόψαρο με bokkom sambal και masala άγριου σκόρδου, πεταλίδες, μύδια και λαχανικά της θάλασσας που μάζεψε ο ίδιος από τον «κήπο» του, την θάλασσα, κέρδισε επίσης το βραβείο για το καλύτερο εστιατόριο «εκτός χάρτη».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 11 =