αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚήρυξε πτώχευση η διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού Nord Stream 2

Κήρυξε πτώχευση η διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού Nord Stream 2

Η διαχειρίστρια εταιρεία του γερμανορωσικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2, η οποία εδρεύει στο ελβετικό καντόνι Ζουγκ, κήρυξε πτώχευση και απέλυσε τους 106 εργαζομένους της, ανακοίνωσε απόψε η Σίλβια Τάλμαν-Γκουτ, η αρμόδια για τις οικονομικές υποθέσεις του καντονιού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση.

“Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι η εταιρεία αυτή δεν μπορούσε να συνεχίσει”, είπε η Τάλμαν-Γκουτ. “Αναγκάστηκε να κηρύξει πτώχευση και οι υπάλληλοί της έλαβαν την επιστολή απόλυσής τους”, εξήγησε στο κανάλι SRF.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την περασμένη εβδομάδα κυρώσεις κατά της Nord Stream 2 AG, μετά την αναγνώριση των δύο αποσχισθεισών δημοκρατιών του Ντονμπάς από την Ρωσία, προοίμιο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ακολούθησε κύμα δυτικών οικονομικών κυρώσεων.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Reuters, η εταιρεία η οποία διαχειρίζεται τον ρωσογερμανικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος δεν ξεκίνησε ποτέ να μεταφέρει φορτία, εξέταζε το ενδεχόμενο κήρυξης πτώχευσης, προκειμένου να καλύψει υποχρεώσεις πριν εφαρμοστούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ, που θα μπλοκάρουν κάθε εταιρική συναλλαγή.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Nord Stream 2 AG την περασμένη εβδομάδα, αφότου η Ρωσία αναγνώρισε τις δύο αποσχιστικές “δημοκρατίες” της ανατολικής Ουκρανίας, λίγο πριν τη γενική εισβολή στη χώρα, που οδήγησε σε κύματα νέων κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Η εταιρεία, η οποία εδρεύει μεν στην Ελβετία, αλλά ανήκει στον ρωσικό κρατικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom, ολοκλήρωσε πέρσι το πρότζεκτ κόστους 11 δισ. δολ., το οποίο είχε ως διακηρυγμένο στόχο να διπλασιάσει τις ποσότητες αερίου που θα μεταφέρονταν από τη Ρωσία στη Γερμανία.

Με τη βοήθεια χρηματοοικονομικού συμβούλου, ανέφερε μία εκ των πηγών, η εταιρεία “κλείνει” ανοικτούς λογαριασμούς υποχρεώσεών της και πιθανόν να υποβάλει αίτηση πτώχευσης σε ελβετικό δικαστήριο ακόμη και εντός της εβδομάδας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =