αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάντο σε 8 λεπτά από το laptop σου: Περισσότερα είδη εταιριών μπορούν να ιδρυθούν πλέον μέσω της e-ΥΜΣ

Κάντο σε 8 λεπτά από το laptop σου: Περισσότερα είδη εταιριών μπορούν να ιδρυθούν πλέον μέσω της e-ΥΜΣ

Είναι γνωστό ότι εδώ και μερικούς μήνες μπορείς ιδρύσεις εταιρία… από το laptop σου. Τώρα η Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ) εμπλουτίζεται. Και δίνει τη δυνατότητα για τη σύσταση (και) προσωπικών εταιρειών, δηλαδή των Ομορρύθμων και των Ετερορρύθμων Εταιρειών (ΟΕ και ΕΕ).

Η Υπηρεσία σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για τις υπόλοιπες νομικές μορφές. Συγκεκριμένα, οι ΕΠΕ θα μπορούν να συστήνονται μέσω της e-ΥΜΣ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και οι ΑΕ εντός Μαρτίου. Σημειώνεται ότι η η πλατφόρμα της e- ΥΜΣ τέθηκε σε λειτουργία στις 22 Ιουλίου 2018.

Τα δείγματα των πρώτων έξι μηνών λειτουργίας της e-ΥΜΣ είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς μέσω της πλατφόρμας έχουν συσταθεί, ήδη, 1.665 εταιρείες, εκ των οποίων οι 1.629 είναι ΙΚΕ, οι 20 είναι ΕΕ και οι 16 είναι ΟΕ.
Η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Μιας Στάσης αποτελεί μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, καθώς μειώνει σε μεγάλο βαθμό το κόστος και το χρόνο σύστασης μιας εταιρείας. Η σύσταση ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά και δεν απαιτείται ούτε φυσική παρουσία σε οποιαδήποτε δημόσια Υπηρεσία, ούτε η προσκόμιση δικαιολογητικών εγγράφων, καθώς συμπληρώνονται μόνο πεδία. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η εταιρεία αποκτά Αριθμό ΓΕΜΗ και ΑΦΜ και αποστέλλονται στους ιδρυτές ψηφιακά υπογεγραμμένα αντίγραφα της εταιρικής σύμβασης και της ανακοίνωσης σύστασης της εταιρείας.

Υπογραμμίζεται ότι ο ελάχιστος χρόνος σύστασης που έχει καταγραφεί είναι 8 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικότερες πληροφορίες στο διαδικτυακό τόπο της e-ΥΜΣ (https://eyms.businessportal.gr).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + four =