αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Lamda πήρε τα οικόπεδα της ΕΤΕ στο Μαρούσι και «νομιμοποιεί» το The Mall

Η Lamda πήρε τα οικόπεδα της ΕΤΕ στο Μαρούσι και «νομιμοποιεί» το The Mall

Έκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η συμφωνία μεταξύ Lamda και Εθνικής Τράπεζας για την αγορά από την πρώτη των δύο οικοπέδων της τράπεζας, συνολικής έκτασης 25 στρεμμάτων, τα οποία βρίσκονται κοντά στο εμπορικό κέντρο «The Mall Athens».

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν Memorandum of Understanding (MoU), το οποίο προβλέπει ότι η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί, έναντι τιμήματος που ξεπερνά ελαφρώς τα 11 εκατ. ευρώ, εφόσον εκδοθεί και εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο θα επιλύονται τα θέματα νομιμοποίησης του εμπορικού κέντρου «The Mall Athens».

Πρόκειται για δύο οικόπεδα έκτασης 16,5 και 8,5 στρεμμάτων, εκ των οποίων το δεύτερο βρίσκεται στην περιοχή προσχώσεων παρακείμενου ρέματος, επομένως έχει πολύ μικρή αξία.

Υπενθυμίζεται ότι η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε, το 2014, ότι δεν προκύπτει η συνδρομή των απαιτούμενων προϋποθέσεων, κατά το άρθρο 24 του Συντάγματος, για τον καθορισμό του συντελεστή δόμησης, που δόθηκε στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Εθνική, η Lamda Olympia Village, θυγατρική της Lamda, στην οποία ανήκει το The Mall Athens, θα υποβάλει στο υπουργείο Περιβάλλοντος ρυμοτομικό σχέδιο, που θα προβλέπει τη δωρεάν απόδοση των δύο οικοπέδων στον Δήμο Αμαρουσίου, ώστε να αντισταθμιστεί η πολεοδομική επιβάρυνση από τον υπερδιπλάσιο, σε σχέση με τον ισχύοντα στην περιοχή, συντελεστή δόμησης του The Mall Athens.

Θα ακολουθήσει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που θα υποβληθεί προς έγκριση στο ΣτΕ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − five =