αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ιστορική αλυσίδα υπόδυσης Καλογήρου ετοιμάζεται να αλλάξει χέρια

Η ιστορική αλυσίδα υπόδυσης Καλογήρου ετοιμάζεται να αλλάξει χέρια

Επαφές με ενδιαφερόμενους επενδυτές και με τις τράπεζες για την αντιμετώπιση των χρηματοοικονομικών προβλημάτων της ιστορικής αλυσίδας υποδημάτων Καλογήρου, φέρεται να διεξάγει, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η οικογένεια Λεμονή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μεταξύ των ενδιαφερόμενων επενδυτών βρίσκονται τρεις ελληνικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο του λιανεμπορίου, ενώ ο ένας εξ αυτών, ο οποίος είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο, θεωρείται από την αγορά ως ο επικρατέστερος “μνηστήρας”. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κατάληξη των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή αναμένεται μέσα στις προσεχείς εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ, χθες αναρτήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) το από 28 Φεβρουαρίου Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης της Λεμονής Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Συμμετοχών και Εμπορικών Σημάτων (Lemhollc) και Φ&Κ Λεμονής ΑΕΒΕ Υποδημάτων (Καλογήρου), προκειμένου να συσταθεί νέα Ανώνυμη Εταιρεία. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, που είναι αναρτημένο στον διαδικτυακό τόπο του ΓΕΜΗ, από την ολοκλήρωση της συγχώνευσης η υπό σύσταση νέα ανώνυμη εταιρεία υποκαθίσταται στο σύνολο των δικαιωμάτων, των υποχρεώσεων και των αρμοδιοτήτων των συγχωνευόμενων εταιρειών όπως αυτές ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία, περιλαμβανομένων όλων των διοικητικών αδειών των Αρχών που έχουν εκδοθεί υπέρ των συγχωνευόμενων εταιρειών.

Σημειώνεται πως η αλυσίδα Καλογήρου τα τελευταία δύο χρόνια έχει προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του δικτύου της, ενώ χθες έκλεισε καταστήματά της σε Golden Hall και στο The Mall Athens. Οι υποχρεώσεις της Φ&Κ Λεμονής ΑΕΒΕ (Καλογήρου), με βάση τον δημοσιευμένο ισολογισμό του 2015, είχαν διαμορφωθεί σε 61,6 εκατ. ευρώ και οι υποχρεώσεις σε προμηθευτές, σε περίπου 27,8 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τον κύκλο εργασιών αυτός άγγιξε τα 55,218 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 5% σε σύγκριση με τη χρήση του 2014. Τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημιές 10,055 εκατ. ευρώ από ζημιές 14,052 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2014, ενώ τα μετά από φόρους αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημιές 10,056 εκατ. ευρώ από ζημιές 14,349 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά το σύνολο των κεφαλαίων, αυτά έχουν περιοριστεί στα 23,4 εκατ. ευρώ από 31,5 εκατ. ευρώ που ήταν στη χρήση του 2014.

Ο όμιλος Επιχειρήσεων Λεμονή δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εισαγωγή και διανομή πολυτελών υποδημάτων και αξεσουάρ. Το πρώτο κατάστημα Καλογήρου άνοιξε το 1890 στο κέντρο της Αθήνας επί της οδού Κολοκοτρώνη και στην πορεία η δράση του διευρύνθηκε, σχηματίζοντας σημαντικές συνεργασίες με πολλούς συνεργάτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στη Φ&Κ Λεμονής ανήκουν επίσης και οι αλυσίδες Χαραλάς, Nine West, AK Anne Klein κ.ά. Επίσης έχει σημαντικές συνεργασίες με γνωστούς οίκους υποδημάτων του εξωτερικού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 1 =