αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ «λίστα του Μίδα»: Αυτοί είναι οι 25 κορυφαίοι tech επενδυτές στην Ευρώπη για το 2022

Η «λίστα του Μίδα»: Αυτοί είναι οι 25 κορυφαίοι tech επενδυτές στην Ευρώπη για το 2022

Την ετήσια Midas List Europe δημοσίευσε το Forbes. Τι περιλαμβάνει αυτή; Όπως κάθε χρόνο, στην λίστα βλέπουμε τους κορυφαίους tech επενδυτές στην Ευρώπη. Αυτούς που ότι πιάνουν… γίνεται χρυσάφι.

Μπορεί το 2022 να ήταν ένα απρόβλεπτο έτος, και οι επενδύσεις στις startups της Γηραιάς Ηπείρου να μειώθηκαν κατά 15% από το επίπεδο-ρεκόρ των 100 δισ. δολαρίων το 2021, αλλά οι 25 επενδυτές της έκτης ετήσιας Midas List Europe εξακολουθούν να επιλέγουν τους μελλοντικούς νικητές.

Η Midas List Europe, που συντάχθηκε σε συνεργασία με την TrueBridge Capital Partners, είναι η οριστική κατάταξη των 25 κορυφαίων επενδυτών τεχνολογίας στην Ευρώπη, στο Ισραήλ και στη Μέση Ανατολή. Φέτος, η τετραετής παρουσία του Jan Hammer στην κορυφή της Midas List Europe διακόπηκε από τον συνάδελφό του στην Index Ventures, Danny Rimer. Ο Hammer είχε επενδύσει στην Robinhood, η οποία έχασε το 72% της αξίας της μετά την IPO τον Ιούλιο του 2021, καθώς και σε άλλα “πεφταστέρια” που εμφανίστηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας, ενώ η νεοσύστατη εταιρεία κατασκευής software και λειτουργιών υπολογιστών Figma, στην οποία επένδυσε ο Rimmer, είδε την αξία της να αυξάνεται μετά την προσφορά ύψους 20 δισ. δολαρίων για εξαγορά της από την Adobe τον Σεπτέμβριο.

Η Index Ventures έχει πλέον τέσσερις συμμετέχοντες στην ευρωπαϊκή Midas List συμπεριλαμβανομένων του αδελφού του Rimer, Neil, και του Martin Mignot. Η Index ανταγωνίζεται την Accel, η οποία μετρά τρεις παρουσίες, με επικεφαλής τον Philippe Botteri, μεταξύ των κορυφαίων επενδυτών της Ευρώπης.

Η αναταραχή στις αποτιμήσεις εισηγμένων -και μη- τεχνολογικών εταιρειών οδήγησε εκτός λίστας έξι επενδυτές, ενώ τέσσερις είναι οι νέες είσοδοι. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο βετεράνος της Northzone, Michiel Kotting και ο Matt Miller της Sequoia Capital, η Ophelia Brown της Blossom Capital (Λονδίνο) και ο Filip Dames της Cherry VC (Βερολίνο).

Η Midas List Europe βασίζεται σε δεδομένα που αναγνωρίζουν τις πιο επιτυχημένες επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις, από IPO υψηλού προφίλ έως “μονόκερους” που δεν έχουν ακόμη εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

Κάθε χρόνο, το Forbes και η TrueBridge εξετάζουν τις εμπιστευτικές υποβολές δεδομένων εκατοντάδων επενδυτών σε δεκάδες εταιρείες για να παρακολουθήσουν τις επιδόσεις τους. Η Midas List Europe μετράει τις επενδύσεις σε ιδιωτικές εταιρείες που έχουν αντλήσει χρηματοδότηση με αποτίμηση 200 εκατ. δολάρια ή περισσότερο ή που έχουν εισαχθεί στο χρηματιστήριο ή που έχουν εξαγοραστεί έναντι τουλάχιστον 100 εκατ. δολαρίων κατά την τελευταία 5ετία.

Παρακάτω θα δεις το TOP-25

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =