αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ερώτηση που κάνει πάντα ο Mark Zuckerberg στους εργαζομένους του, όταν έχουν μια ιδέα

Η ερώτηση που κάνει πάντα ο Mark Zuckerberg στους εργαζομένους του, όταν έχουν μια ιδέα

Μπορεί ο Mark Zuckerberg να είναι σήμερα πολύ πλούσιος, φαίνεται όμως ότι για να χτίσει κάποιο μια τέτοια περιουσία, στην πραγματικότητα δεν πρέπει να κοιτά μόνο τα χρήματα. Κάτι που φαίνεται και από το πως λειτουργεί εσωτερικά στην εταιρία του.

Μια ενδιαφέρουσα πτυχή, για το πως εργάζονται οι άνθρωποι μέσα στο Facebook, δίνει ο Noah Kagan. Ο ίδιος είναι πρώην εργαζόμενος της εταιρίας. Προσλήφθηκε στον τεχνολογικό κολοσσό τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, σε ηλικία 24 ετών. Όμως απολύθηκε μόλις 9 μήνες αργότερα, αφού κρίθηκε ότι δεν είχε υψηλές επιδόσεις πάνω στην δουλειά, ενώ επίσης τα στελέχη του FB τον κατηγόρησαν ότι διαρρέει εσωτερικές πληροφορίες στα ΜΜΕ.

Ο ίδιος συνέχισε την πορεία του, και σήμερα είναι ιδρυτής της startup, Appsumo. Ωστόσο, εκείνοι οι μήνες στο Facebook, το βοήθησαν να λάβει χρήσιμες εμπειρίες.

Και μάλιστα, τώρα μιλά και για το πως λειτουργούσε (και μάλλον ακόμα λειτουργεί), ο Mark Zuckerberg, μέσα στην εταιρία. Όπως σημειώνεται σε σχετικό άρθρο του Business Insider, ο ιδρυτής του Facebook, έκανε πάντα μια ερώτηση προς τους εργαζομένους, όταν αυτοί είχαν μια ιδέα.

Συγκεκριμένα, ο Noah Kagan αποκαλύπτει ότι πολλές φορές είχε προσεγγίσει τον Ζούκερμπεργκ, έτσι ώστε να του παρουσιάσει ενδιαφέρουσες ιδέες για το Facebook. Η ερώτηση του ιδρυτή της διάσημης πλατφόρμας ήταν πάντα η ίδια: «Θα μας βοηθήσει αυτό να αναπτυχθούμε;». Αν η απάντηση ήταν όχι, τότε δεν ενδιαφερόταν να συζητήσει οποιαδήποτε ιδέα. Ήταν τόσο κάθετος στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Ο Zuckerberg θεωρούσε και θεωρεί, ότι η εταιρία πρέπει να εστιάζει στην ανάπτυξη και όχι στο πως θα βγάλει εύκολα χρήματα. Με αυτό τον τρόπο, ο ίδιος και οι ομάδα του πορεύονται, και προσπαθούν να πάρουν τις πιο σωστές αποφάσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + seventeen =